[AUDIO] Sunt sau nu probleme cu jazz-ul în Banat ? Află aici

jazz

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a decis modificarea perioadei de desfăşurare a Festivalului JazzTM, care ar fi urmat să aibă loc în acelaşi timp cu Gărâna Jazz Festival. În urma dicuţiilor purtate, administraţia locală a hotărât ca evenimentul muzical de factură internaţională de la Timişoara să se desfăşoare în perioada 9-11 iulie, iar cel de la poale de Semenic să aibă loc între 10 şi 13 iulie.  Accesul la Festivalul JazzTM va fi gratuit, iar rezervările de locuri pe scaunele din faţa scenei pentru toate cele trei zile de festival au început.

În urma discuţiilor purtate între Fundația Culturală Jazz Banat – principalul organizator al festivalului anual de jazz de la Gărâna şi Primăria Timişoara, organizatorul Festivalului JazzTM, s-a decis ca cele două evenimente muzicale de marcă din Banat să aibă loc în luna iulie a acestui an, dar la un decalaj de câteva zile, a declarat pentru Radio România Reşiţa Marius Giura, preşedintele Fundației Culturale Jazz Banat:

preşedintele Fundației Culturale Jazz Banat în dialog cu reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica.

Organizatorii celor două evenimente culturale au precizat că intenţionează să ofere iubitorilor de jazz din ţară şi de peste hotare pachete speciale prin care să-i motiveze să viziteze ambele festivaluri, deopotrivă.

Până în prezent, la cea de-a 18-a ediţie a Gărâna Jazz Festival şi-au confirmat prezenţa: sextetul The Crimson ProjeKCt din Anglia şi trio-ul organistului Joe de Francesco din America, a mai spus Marius Giura. (Hardy Cvoica)

 

 

Cele mai citite

Related Articles