Secţia ATI a Spitalului Judeţean Reşiţa are nevoie de investiţii serioase!

Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa a primit aparatură în valoare de 14 mii de euro, de la Lions Onix Reşiţa dar are în continuare nevoie de echipamente medicale extrem de importante pentru realizarea actului medical. De exemplu, în acest moment unitatea ATI are doar 4 aparate de ventilaţie mecanică la 20 de paturi, un număr insuficient, a precizat tânărul medic Iulian Bura.

 „Am avea nevoie de aparate de ventilație mecanică. La ora actuală, avem patru aparate și avem 20 de paturi de terapie intensivă și zece paturi de terapie intensivă postoperatorie. Ideal ar fi ca la fiecare pat să avem aparat de ventilație mecanică pentru că orice pacient poate, în orice moment, să devină instabil hemodinamic și respirator și să necesite intubație și ventilație mecanică. Prețul acestor aparate este extrem de ridicat, în jur de 28.000 – 30.000 de euro unu, iar spitalul, cu datorii și arierate și cu un buget limitat din care salariile reprezintă o pondere foarte mare, nu poate să asigure, la momentul de față, achiziția de aparatură medicală de ultimă generaţie, pentru că asta e realitatea. Noi așteptăm ajutor din alte surse: minister, Consiliu Județean, prieteni, ONG-uri”, ne-a declarat ieri, medicul Iulian Bura.

O altă problemă ce þine de infrastructură se referă la instalaţiile sanitare, care sunt extrem de vechi şi trebuie schimbate, a mai precizat medicul Iulian Bura.

 „Instalațiile sanitare sunt vechi și ar trebui recompartimentată întreaga secție. La ora actuală, sunt șapte paturi într-un salon. Peste tot în lume, la ATI există saloane cu un pat sau două, pentru că un bolnav care face o infecție nosocomială trebuie izolat într-un salon individual. Salon care ar trebui să aibă toaletă proprie şi personal care să se ocupe doar de acel pacient.

Acesta a mai precizat ca îşi doreşte ca în ATI să crească standardul actului medical dar fără aparatură modernă acest lucru este imposibil. În plus, spitalul este vechi şi e complicată situaţia, poate ar trebui construit un al spital, a concluzionat tânărul medic.

Cele mai citite

Related Articles