[VIDEO-AUDIO] UCM Reșița pentru tine bate inima mea!!! Revederea cu echipa de ”vis” a Reșiței, un cadou al Universității ”Eftimie Murgu” pentru comunitatea din Banatul Montan

1173

Team-ul de aur al UCM Reșița a revenit în sala polivalentă din municipiu pentru a retrăi bucuria performanței istorice pentru handbalul reșițean, câștigarea Cupei Challenge. Aceasta s-a întâmplat la inițiativa Universității ”Eftimie Murgu” din Reșița, care a organizat timp de două zile  ”Conferinţa Internaţională Sport și Educație sub semnul performanței –Un deceniu de realizări”.

Vineri, 7 decembrie, în prima parte a zilei, la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, Facultatea de Ştiinţe Sociale, în cadrul manifestării „Sport – Mişcare – Sănătate” a organizat a doua ediţie a conferinţei internaţionale Sport și educație sub semnul performanței – Un deceniu de realizări, care s-a desfășurat pe mai multe secțiuni: Cultură – Sport – Civilizație și Educația fizică în societatea actuală, în care cadre universitare din țară și străinătate au prezentat lucrările științifice.

Apoi au avut loc o serie de momente festive menite să cinstească eforturile celor care au contribuit la dezvoltarea programului de studii universitare de licenţă Educaţie fizică şi sportivă, în cei 10 ani de existenţă, dar şi evenimentele care au scris istorie în viaţa oraşului, judeţului, regiunii şi a sportului românesc.

Au fost acordate o serie de distincții și diplome și s-a început cu acordarea diplomelor de excelenţă jucătorilor echipei de handbal masculin, UCM Reşiţa 2009, la 10 ani de la câştigarea celui de-al treilea trofeu Challenge Cup.



O parte din artizanii acestei performanțe istorice au fost prezenți alături de antrenorul emerit, Aihan Omer, la această festivitate, la care au fost rememorate momentele magice trăite atunci la câștigarea prestigiosului trofeu.

Alături de echipa masculină de handbal s-a aflat în calitate de performer al instituției de învățământ superior de la Reșița și antrenorul Florin Pera, reșițeanul care acum scrie istorie cu formația SCM Râmnicu Vâlcea. Florin Pera s-a bucurat să-și revadă colaboratorii, prietenii, foștii colegi:

Apoi au fost premiați studenţi sportivi de la programul de studii universitare de licenţă Educaţie fizică şi sportivă care au obţinut premii/medalii la competiţiile naţionale şi internaţionale în care au fost angrenaţi, la diverse discipline.

Printre aceștia s-a aflat și mărșăluitorul Narcis Mihăilă, legitimat la CS Universitatea Reșița, cel care ocupă locul zece în lume, în proba de 50 km. Reșițeanul s-a impus în acest an la Campionatul Mondial de la Doha, cu acest rezultat foarte bun pentru atletismul românesc:

Și medicii sportivi Ioan Șerbescu sr. și jr. au fost premiați în acaestă gală a sportului universitar.

A urmat acordarea diplomelor ALUMNUS EFS absolvenţilor programului de studii universitare de licenţă Educaţie fizică şi sportivă, promoţiile 2012-2019 și a diplomelor de excelenţă cadrelor didactice care, de-a lungul anilor, au contribuit la dezvoltarea programului de studii Educaţie fizică şi sportivă.

Aceasta a fost în prima parte a zilei, dar în cea de a doua a urmat meciul eveniment, la care au asistat peste 1000 de spectatori, și care i-a readus în fața locuitorilor din Banatul Montan pe handbaliștii care au scris istorie pentru Reșița, cei care au cucerit trei ani la rând Cupa Challenge.

Dintre câştigătorii Cupei Challenge în 2009, au participat la meciul spectacol de vineri, 6 decembrie: Aihan Omer, Cristian Ionescu, Marius Grozăvescu, Florin Ciubotariu, Ilie Vaidasigan, Mihai Rohozneanu, Bojan Butulija, Valentin Popescu, Yan Vizhbovski, Adrian Tucanu, Mihuț Pancu, Sebastian Pârvan, Dușan Pasic, Eremia Pîrîianu. Pe banca tehnică s-a aflat şi medicul echipei Ioan Brizu.

Un moment de reculegere a fost ţinut în memoria maseurului echipei Mihai Sziszik.

Am venit cu mare bucurie, cu emoție pentru aceste amintiri frumoase, iar publicul reșițean nu ne-a uitat a spus antrenor emerit, Aihan Omer:

Căpitanul echipei de handbal UCM Reșița, Adrian Tucanu a fost și el încântat că Reșița nu a uitat performanța istorică înregistrată de echipa ce a reușit să cucerească de trei ori Cupa Challenge.

Cei peste 1000 de spectatori i-au cântat „La mulţi ani!” lui Adrian Tucanu, cel care pe 7 decembrie își sărbătorește ziua de naștere:

Un gol de generic a înscris în meciul demonstrativ Bojan Butulija, cel care a făcut din nou spectacol:

Și antrenorul secund al actualei CSM Reșița, Ilie Vaidasigan, a făcut parte din echipa care a obținut aceste performanțe unice pentru sportul cărășean:

Au trecut repede cei 10 ani, iar băieții pot face față și acum handbalului de performanță, a spus Dușan Pasic la reântâlnirea cu fanii:

”După mulți ani, încă mai avem de demonstrat că știm handbal, și ne bucurăm enorm pentru că Universitatea din Reșița a organizat acest eveniment, a concluzionat Florin Ciubotariu:

Lotul rosso-nerilor pentru partida eveniment a fost următorul: Snezan Radosavlevici, Marius Negru, Roberto Țiu, Raul Bote, Ralf Pătru, Răzvan Mledenciu, Shota Tevzadze, Paul Simulescu, Raul Heimbach, Alexandru Vulpe, Răzvan Daia, Alexander Starchenko, Dușan Trifkovic,  Marius Bahan, Lucian Ignat, Eric Bărbuș, Eduard Belchite.

Antrenor a fost de această dată președintele secției de handbal a CSM Reșița, Cristi Pătru, cel care și-a îndeplinit cu brio această misiune de pe banca tehnică:

”Când ei câștigau trofeul eu eram în tribună și îmi încurajam idolii”, a spus tânărul reșițean Raul Heimbach:

Universitatea ”Eftimie Murgu” din Reșița a pregătit minuțios această sărbătoare, care este un cadou dăruit comunității din Banatul Montan în prag de sărbători, după cum a spus rectorul Universității reșițene, Andrade Bichescu:

I-am felicitat pe reprezentanții Universității din municipiul de pe Bârzava pentru momentele speciale oferite. Conf. univ. dr. Liliana Dacica a vorbit despre toate acestea cu bucuria că au reușit să readucă în fața reșițenilor echipa de aur:

Dragostea pentru această echipă este nemărginită, bucuria publicului  a demonstrat o dată în plus, că admirația și cinstea pentru acești sportivi deosebiți au rămas acolo în sufletul lor, indiferent de câți ani au trecut. Au fost momente înălțătoare pe care nu le vom putea uita, doar ascultând imnul UCM Reșița și a trezit în fiecare dintre noi sentimentul că se poate face performanță la cel mai înalt nivel și că este posibil cu multă muncă și dăruire.

UCMR Reșița pentru tine bate inima mea!!!

sursa foto: Cristina Corocan