Opt consilieri de la Cotroceni au fost eliberaţi din funcţie

BASESCU - ANUNT - PREMIER

Preşedintele Traian Băsescu a semnat ieri decretele şi deciziile de eliberare din funcţie, începând cu 1 februarie, pentru consilierii prezidenţiali Sebastian Lăzăroiu, Daniel Funeriu, Virgil Păunescu, Adrian Rădulescu şi Gabriel Berca, şi pentru consilierii de stat Maria Bitang, Raluca Boboc şi Daniel Moldoveanu.

Surse politice declarau luni pentru MEDIAFAX că mai mulţi consilieri de la Cotroceni printre care Adrian Rădulescu şi Gabriel Berca ar putea să demisioneze pentru a se înscrie în Partidul Mişcarea Populară. Informaţiile în acest sens au fost vehiculate în contextul în care Curtea de Apel Bucureşti urmează să se pronunţe în zilele următoare în cazul apelului privind înregistrarea Partidului Mişcarea Populară.

Gabriel Berca a ocupat funcţia de consilier prezidenţial pe probleme de ordine publică şi administraţie, în cadrul Departamentului pentru Relaţia cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă, din luna martie 2013. Anterior, Gabriel Berca a fost preşedinte al PDL Bacău şi ministru de Interne în Cabinetul Ungureanu.

Adrian Rădulescu a fost consilier prezidenţial în cadrul Departamentului de Politici Publice şi Sociale. Rădulescu este fost secretar de stat la Ministerul Agriculturii, în Guvernul Boc.

Sebastian Lăzăroiu a ocupat funcţia de consilier prezidenţial în cadrul Departamentului de Analiză Politică. Lăzăroiu a devenit consilier prezidenţial în iunie 2012, după ce mai ocupase această funcţie în 2007. Din iunie 2011, el a deţinut şi funcţia de ministru al Muncii, la 16 septembrie, acelaşi an, preşedintele semnând decizia de revocare a acestuia din calitatea de membru al Executivului.

Virgil Păunescu a ocupat funcţia de consilier prezidenţial la Departamentul de Sănătate Publică.

Fostul ministru al Educaţiei în Guvernul Boc, Daniel Funeriu, a fost consilier prezidenţial în cadrul Departamentului de Educaţie şi Cercetare.

Maria Bitang era consilier de stat în cadrul Departamentului pentru Relaţia cu autorităţile publice şi societatea civilă, pe domeniul de promovare a sportului.

Raluca Boboc a ocupat funcţia de consilier de stat în cadrul Departamentului de Analiză Politică.

Daniel Moldoveanu a fost consilier de stat în cadrul Departamentului Securităţii Naţionale.

Până la acest moment, la Administraţia Prezidenţială au fost 11 consilieri prezidenţiali şi 12 consilieri de stat.

După eliberarea din funcţie a celor opt, începând cu data de 1 februarie, la Administraţia Prezidenţială rămân consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu (Cancelaria Preşedintelui), Iulian Fota (Departamentul Securităţii Naţionale), Iulian Chifu (Departamentul Afaceri Strategice şi Securitate Internaţională), Claudiu Constantin Dinu (Departamentul Constituţional Legislativ), Bogdan-Alexandru Drăgoi (Departamentul Mediul de afaceri), Bogdan Mănoiu (Departamentul Afaceri Europene) şi consilierii de stat Dorel Constantin Onaca (Cancelaria Preşedintelui), Gheorghe-Răzvan Murgeanu (Cancelaria Preşedintelui), Ion Oprişor (Departamentul Securităţii Naţionale), Bogdan Oprea (Departamentul de Comunicare Publică), Gabriel-Cristian Pişcociu (Departamentul pentru Relaţia cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă), Cristian-Gabriel Hriţuc (Departamentul pentru Relaţia cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă), Delia Dinu (Compartimentul Protocol), Gheorghe Angelescu (Cancelaria Ordinelor), Andreia Cristina Iana (Departamentul Managementul Resurselor).

Surse oficiale au declarat, pentru MEDIAFAX, că Marian Tutilescu, fostul şef al Departamentului Schengen din MAI, va fi cooptat în echipa preşedintelui Traian Băsescu de la Palatul Cotroceni. Conform surselor citate, propunerea de a merge la Cotroceni i-a fost făcută lui Tutilescu imediat după ce acesta a ieşit la pensie din MAI.

Cele mai citite

Related Articles