[AUDIO-FOTO] “La o vânare de dinozauri” cu Nicolae Sârbu: Un reporter la Turnul Babel în istorica poveste a Aninei

Biblioteca germană “Alexander Tietz” din Reșița a găzduit în după-amiaza zilei de luni, 23 septembrie o întâlnire cu scriitorul cărăşean Nicolae Sârbu. Acesta şi-a lansat volumul “La o vânare de dinozauri”, o carte-epopee dedicată oraşului minier Anina, un volum apărut anul acesta la Editura TIM din urbe.

Scriitorul şi gazetarul cărăşean Nicolae Sârbu se află la o nouă provocare literară, o carte de reportaje în maniera lui Geo Bogza, despre unul din cele mai vechi centre miniere ale Europei, Anina, un oraş istoric care renaşte din propria-i cenuşă, precum autorul însuşi, a precizat pentru Radio Reşiţa editorul Gheorghe Jurma:

editorul Gheorghe Jurma

“La o vânare de dinozauri”, un volum bine închegat cu trecut, prezent şi viitor, o carte scrisă în timpi diferiţi, având ca temă istoria locurilor. Nicolae Sârbu, detaliază:

scriitorul Nicolae Sârbu

Prezenţi la lansare au fost oameni de cultură, gazetari şi publicişti din Banatul de Munte (n.r. Ada D. Cruceanu. Erwin Josef Ţigla, Dorina Sgaverdea, Victor Nafiru etc), iar micile pauze, în care nu s-a vorbit, doar s-a cugetat despre artist şi opera sa, au fost completate cu incursiuni muzicale din folclorul bănăţean, susţinute la saxofon de profesorul Adrian Constantin.  

***     

Biblioteca Germană “Alexander Tietz” din Reșița găzduieşte de la ora 16.00 o întâlnire cu scriitorul Nicolae Sârbu. În cadrul evenimentului, omul de cultură cărăşean prezintă publicului volumul “La o vânare de dinozauri”, carte apărută anul acesta la Editura TIM din Reșița. Atmosfera muzicală este asigurată de incursiuni pe portativ susţinute la saxofon de prof. Adrian Constantin din municipiul de pe Bârzava.

Cele mai citite

Related Articles