Guvernatorul BNR Mugur Isărescu afirmă că nu există riscul ca România să cunoască o inflaţie galopantă

38

Inflaţia ar putea să coboare în luna iulie sub 4%, afirmă guvernatorul Băncii Naţionale. Mugur Isărescu a mai spuş la o conferinţă de presă, că nu există riscul ca România să cunoască o inflaţie galopantă.

BNR a hotărât ieri să menţină rata dobânzii la nivelul de 2,5%, iar Mugur Isărescu a declarat că epoca stimulării creşterii economice prin consum trebuie să ia sfârşit.

Mugur Isărescu: Pentru perioada următoare, o provocare este cum să asigurăm creşterea economică în condiţii de consolidare fiscală. Chiar o provocare, pentru că până acum creşterea economică a fost stimulată de stimularea consumului. Nu mai este câmp să apeşi prea mult pe pedala aceasta. Şi atunci apare o problemă de fond: Ce şi cine va stimula creşterea economică? Exemplu: domnul prim-viceguvernator Florin Georgescu are doi ani de zile de când subliniază importanţa reformelor structurale într-un domeniu foarte precis: firmele care lucrează în România să fie capitalizate cum trebuie, chiar în limitele prevăzute în Legea 31, care a rămas din anul 1990 sau 1991.

sursa RRA