Medicii cărăşeni avertizează:cei care nu respectă o serie de reguli la piscină îşi pot pune viaţa în pericol!

Este cald, şi tot mai mulţi cărăşeni aleg în această perioadă să meargă la piscină! Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică recomandă evitarea ştrandurilor neautorizate, a piscinelor cu apă murdară sau a locurilor care nu deţin autorizaţie de funcţionare.

Medicii sfătuiesc, totodată cetăţenii să nu intre brusc în apa rece, mai ales dacă este foarte cald afară. Aceştia atrag atenţia populaţiei să se ferească si de expunerea prelungită la soare pentru prevenirea unor afecţiuni grave ale pielii.

Atenţie! Diferenţa mare dintre temperatura de afară şi temperatura apei poate provoca situaţii cel puţin neplăcute: nu trebuie niciodată să intrăm în apă, mai ales dacă aceasta este rece, când suntem înfierbântaţi – de exemplu, după o perioadă îndelungată de stat la plajă. Iar intrarea în apă este recomandabil să se facă lent gradat stropind cu apă mâinile, toracele şi faţa pentru a permite adaptarea organismului la temperatura apei.Nu este deloc neglijabil riscul de insolaţie, de aceea capul trebuie acoperit. În plus, este utilă folosirea unei creme de protecţie solară, iar expunerea la soare – deşi aparent mai bine tolerată în apa rece – trebuie să fie de scurtă durată. Şi, dacă tot vine vorba de expunerea la soare, nu trebuie uitată recomandarea de a evita statul la soare – indiferent dacă în apă sau pe plajă – la ora amiezii, preferabil fiind ca între orele 10-11 şi 16-17 să se evite expunerea la soare.

În plus, soluţiile de igienizare, dacă sunt în exces sau dacă suntem alergici, pot provoca iritaţii sau urticarii sau dacă sunt în concentraţii mari, chiar şi intoxicaţii.

Cele mai citite

Related Articles