[AUDIO] Aglomeraţia din anii trecuţi din azilele reşiţene a devenit istorie

Delia-azil1

80 de locuri sunt disponibile la Reşiţa la Complexul de servicii sociale comunitare pentru persoane adulte. Din totalul de 250 de locuri, în prezent sunt ocupate doar 170, a declarat directorul interimar Delia Băban. Pentru ocuparea unui loc la azil, persoanele în etate care doresc să locuiască la Căminul pentru persoane vârstnice trebuie să pregătească un dosar complet din care să nu lipsească evaluarea psihiatrică, testele medicale şi o anchetă socială efectuată de către angajaţii Serviciului Public Local de Asistenţă Socială, din cadrul Primăriei de reşedinţă.

Cheltuielile lunare de cazare, masă şi asistenţă socială sunt de ordinul a câtorva sute de lei, bani suportaţi fie din pensia asistatului, fie de familia acestuia. În cazuri extreme, când asistatul social nu beneficiază de nicio formă de venit, cheltuielile necesare sunt acoperite de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, a subliniat Delia Băban.

Află aici despre cele necesare:

Dacă în anii trecuţi azilul de bătrâni din Reşiţa era plin ochi, în prezent situaţia s-a schimbat radical. Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica, a urmărit acest subiect şi are amănunte:

Cele mai citite

Related Articles