Grecia i-a trimis Germaniei o notă diplomatică pentru iniţierea de discuţii asupra despăgubirilor de război

Grecia i-a trimis Germaniei o notã diplomaticã în care cere ca Berlinul sã discute cu Atena problema acordãrii de despãgubiri pentru cel de-Al Doilea Rãzboi Mondial, a anunţat marţi Ministerul de Externe grec, informeazã dpa.

Cu trei ani în urmã, o comisie de experţi a estimat valoarea pierderilor cauzate de rãzboi la cel puţin 290 miliarde de euro (328 de miliarde de dolari).

Atena anunţase la sfârşitul lui aprilie cã va trimite o notã verbalã, consideratã mai puþin formalã decât corespondenţa diplomaticã scrisã la prima persoanã.

La momentul respectiv, Parlamentul de la Atena l-a mandatat pe premierul Alexis Tsipras sã revadã problema despãgubirilor de rãzboi din partea Germaniei.

Grecia cere despãgubiri pentru pagubele de rãzboi şi crimele comise în timpul ocupaţiei naziste asupra ţãrii din timpul celui de-Al Doilea Rãzboi Mondial.

Tsipras a declarat cã odatã cu retragerea Greciei dintr-o serie de programe internaţionale de asistenţã, a venit timpul ca aceastã problemã sã fie discutatã din nou.

Germania considerã cã problema a fost soluţionatã odatã cu reunificarea Germaniei, în 1990, şi cu tratatul care stipuleazã cã noua Germanie nu va trebui sã plãteascã alte despãgubiri.

De altfel, avocaţi şi istorici au opinii diferite în ceea ce priveşte eligibilitatea Greciei pentru despãgubiri de rãzboi

Sursa- agerpres.ro

1 COMENTARIU

  1. Intotdeauna numai PUTUROSII EUROPEI au pretentii…dupa aceea vor avea pretentii de pe vremea Imperiului roman dela italieni…

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles