Jamaica, din nou cu bobul la Jocurile Olimpice de Iarnă

Bob JamaicaComitetul olimpic jamaican (JACO) a anunţat luni că echipajul său de bob-2 persoane s-a calificat pentru Jocurile Olimpice de la Soci (7-23 februarie), la 26 de ani după o primă experienţă care a inspirat filmul ”Rasta Rockett”.

”JACO a primit confirmarea că echipa sa de bob-2 persoane s-a calificat pentru Soci”, se arată într-un comunicat.

Delegaţia jamaicană va cuprinde cinci persoane, între care pilotul Winston Watts şi împingătorul Marvin Dixon, a precizat comitetul olimpic jamaican.

”Cheltuielile pentru deplasare şi cazare vor fi preluate de JACO şi de comitetul de organizare a JO 2014”, adaugă comunicatul.

Cea mai mare confuzie privind calificarea echipajului jamaican, apăruse sâmbătă, când mai întâi a fost anunţată de comitetul de organizare a JO 2014, după care anunţul a dispărut de pe reţeaua de socializare Twitter.

Cealaltă necunoscută privind participarea Jamaicăi era de ordin financiar, pilotul Winston Watts estimând că echipa sa ar avea nevoie de 40.000 dolari (29.560 euro) pentru a se deplasa la Soci şi pentru a cumpăra inclusiv patine noi.

Această problemă pare că a fost rezolvată odată cu apelul lansat de responsabilii jamaicani pe reţelele de socializare, care a avut un oarecare ecou.

Revenirea Jamaicăi la JO de iarnă aminteşte de prima sa apariţie în 1988 la Calgary (Canada), epopee care a inspirat filmul realizat în 1993 de Disney, ”Rasta Rockett” (”Cool Runnings” în versiunea originală).

De atunci, Jamaica a participat la JO în 1994, 1998 şi 2002, după care a ratat calificarea pentru Jocurile din 2006 şi 2010.

Potrivit ultimului clasament al Federaţiei internaţionale de bob (FIBT) publicat duminică, Jamaica se află pe locul 39.

Pilotul Winston Watts (46 ani) a participat deja la JO în 1994, 1998 şi 2002.

Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles