Spectacol cu casa închisă, la Moldova Nouă: Muzică pentru viaţă

261

Aseară Casa de Cultură Moldova Nouă și-a deschis din nou porțile, pentru ultima oară pe 2018, pentru o cauză nobilă.

Administraţia locală s-a alăturat campaniei derulată de Radio Reşiţa, Muzică pentru viaţă, printr-un concert simfonic extraordinar susţinut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat din Arad. Evenimentul i-a avut ca soliști pe Narcisa Brumar (soprană la Opera Națională din Timișoara), Bogdan Zaharia (tenor la Opera Națională din Timișoara) și pe Cosmin Rafael Bălean (duduk la Filarmonica Banatul Timișoara). Ei au fost conduși de cunoscutul dirijor Radu Popa, o prezență cu care Moldova Nouă s-a obișnuit la evenimentele similare desfășurate aici.

Au participat peste 200 de persoane, iar banii strânşi din vânzarea biletelor au fost donaţi în contul OncoHelp Timişoara. Printre participanţi a fost şi Mihaela Berbec, care ne-a trimis la redacție o frumoasă scrisoare:

„Am participat cu mare plăcere şi bucurie la concerul sustinut la Moldova Nouă de orchestra de muzică simfonică de la Arad. Am participat şi anii trecuţi şi am fost foarte încântată, dar anul acesta a fost ceva de vis. Pe tot parcursul concertului am fost emoţionată.
Mulțumim pentru un asemenea eveniment care ne bucură sufletele. Dacă s-ar proceda la fel ca la concertul de Anul Nou de la Viena, mi-aș cumpara de pe acum bilet pentru anul viitor. Sunt încă sub vraja muzicii și nu îmi găsesc cuvintele pentru a-mi exprima fericirea.
Sunt unul dintre mulții pacienți ai Spitalului Oncohelp din Timișoara unde am fost tratată cu toată seriozitatea și tot profesionalismul posibil. M-am bucurat că suma donată de noi va ajunge la acest spital.
Mulțumesc și vă urez un nou an fericit, cu împliniri și sănătate!”

Primarul Adrian Torma, un om cu suflet mare sustine şi de această dată campania nostră umanitară si a donat 4 mii de lei din salariul său pentru Onco Help Timisoara, devenind astfel un exemplu pentru comunitate.

Prezent la eveniment a fost şi directorul Filarmonicii Banatul din Timişoara, Ioan Gârboni care a donat 100 de euro pt Onco Help Timişoara.

Pe lângă banii strânşi din vânzarea biletelor şi de această dată cei mai mulţi bani au venit tot de la cei care au suferit de cancer şi au fost trataţi la Onco Help Timişoara.

Cei care doresc în continuare să ajute Spitalul Regional Onco Help Timişoara o mai pot face în conturile asociaţiei afişate pe siteul nostru radioresita.ro

Tot în cadrul acestui eveniment, administraţia locală a oferit plachete de onoare. În semn de recunoaştere, pentru activitatea desfăşurată în domeniile în care au activat primarul oraşului Moldova Nouă, Adrian Tormă, a oferit distincţii doamnei Maria Ţăranu (învăţătoare), respectiv domnilor Ion Popescu (pastor) şi domnului Mihai Leonte (poet).

Daiana Roşca