În contextul atenţionărilor meteorologice de tip Cod Galben şi Cod Portocaliu emise de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru perioada imediat următoare, astăzi, a fost convocată ședința Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

“S-au stabilit măsurile specifice, astfel fiecare instituție știe ce are de făcut în situațiile de Cod Portocaliu pentru ninsoare și viscol. Starea Drumurilor Naționale și Județene, Serviciul Județean de Ambulață și Unitatea de Primiri Urgențe reprezintă o prioritate în asemenea situații.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență este pregătit din toate punctele de vedere, vor avea sprijin și din partea celorlalte județe pentru a trece peste orice situație mai deosebită. Comitetul se va întâlni mânie dimineață, la centrul de comandă din cadrul ISU, pentru a fi pregătiți în situații de forță majoră.

Din păcate nu au fost prezente toate instituțiile la această ședință, organizată de îndată. Este inacceptabil să lipsească Salvamontul, UPU sau Direcția Județeană de Drumuri. Cei care au lipsit vor suporta toate consecințele care sunt normale într-o situație de urgență.

Această ședință am facut-o ca să îi atenționăm și să fie pregătiți pentru a acționa. Dacă nu răspund la această convocare, s-ar putea ca mâine dimineață să spună ca nu au știut de Codul Portocaliu și cum cum să acționeze în astfel de situații”, a declarat prefectul județului Caraș-Severin, Matei Lupu.

Răzvan Todor