Ambulanţa pentru monumente Banat, în finala Galei Naţionale a Voluntarilor

127

Echipa de la Ambulanţa pentru Monumente Banat a ajuns printre finaliştii Galei Naţionale a Voluntarilor, şi sunt în competiţie pentru premiul de popularitate.


Îi puteţi vota până in data de 12 Decembrie aici http://galavoluntarilor.ro/detalii_finalist/539


Ambulanţa pentru Monumente Banat este un proiect ce a luat naştere în anul 2018, fiind finanţat din Timbrul de Arhitectură de către Ordinul Arhitecţilor din Romania. Proiectul este coordonat de către Asociaţia pentru Patrimoniu Activ- PACT în parteneriat cu Asociaţia Monumentum, Facultatea de Arhitectură şi Urbanism Timişoara, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură Caraş-Severin.


Echipa de voluntari au reuşit să repare până acum multiple monumente isorice din ţară, printre care, Moara Indaratnica de la Perete, cea mai veche din complexul de la Rudaria, unic in Europa, apoi s-au preocupat sa salvarea Bisericii de Lemn de la Jupanesti, iar recent au facut o interventie la Cula de la Banloc.


Pentru activitatea ei valoroasă, echipa de la Ambulanţa pentru Monumente Banat a ajuns printre finaliştii Galei Naţionale a Voluntarilor.


Îi puteţi vota până in data de 12 Decembrie aici http://galavoluntarilor.ro/detalii_finalist/539