Reșițeanca Alina Vuc, în Cartea de Onoare a județului Caraș-Severin

Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au aprobat, în unanimitate, acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al judeţului, luptătoarei Alina Vuc. Inițiatorul proiectului a fost chiar președintele Consiliul Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu:

„Primul punct pe ordinea de zi acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al judeţului Caraş-Severin, luptătoarei Alina Vuc, o sportivă extraordinară, originară din județul nostru. Alina Vuc este multiplă campioană națională, europeană, cea care recent a cucerit, din nou, titlul de campioană națională la Reșița. Am supus acest proiect de hotărâre plenului Consiliului Județean. A fost votat și urmează ca într-o ședință ulterioară să-i înmânăm titlul. O felicităm și îi transmitem mult succes pe viitor în activitatea pe care o are, a afirmat Silviu Hurduzeu.  

În această perioadă Alina Vuc se află în Spania,într-un stagiu de pregătire cu lotul național, în vederea participării la Campionatele Mondiale de la Budapesta din această toamnă.

Despre acordarea titlului de cetatea de onoare al județului a vorbit și cel care a format-o și a descoperit-o la Reșița, antrenorul emerit Nicolae Constantin:

”Este un eveniment deosebit în viața mea ca antrenor și a sportivei pe care am descoperit-o și format-o, pe Alina Vuc. Mulțumesc conducerii Consiliului Județean Caraș-Severin, d-lui Silviu Hurduzeu și consilierilor județeni, care au apreciat performanțele sportivei Alina Vuc. Mulțumesc conducerii Clubului CSM Reșița, directorului Rusalin Fîc, care a avut o contribuție în obținerea acestor performanțe.  Alina a activat la CSM până în anul 2012. Este un produs al școlii reșițene de lupte și cu acest prilej le mulțumesc și colegilor mei, antrenorilor Adrian Dacica și Ilie Ene, care au avut un aport important la realizarea acestor performanțe. Mulțumesc și Federației Române de Lupte pentru ajutor și în special antrenorului de lot al Alinei, Nicolae Stoianov. Îmi doresc ca Alina să fie un exemplu  de urmat pentru toți sportivii reșițeni, că se poate reuși în lupte. Îmi doresc ca ea să reușească să obțină o medalie la Campionatul Mondial din acest an și la Jocurile Olimpice din Japonia. ”

Alina Vuc s-a născut în data de 4 octombrie 1993 la Reșița. Are o carieră impresionantă, fiind cea mai titrată sportivă din istoria Federației Române de Lupte, stilul lupte feminine. În 2017 a obținut medalia de argint și titlul de vicecampioană la Campionatul Mondial de Lupte seniori de la Paris.

Cristina Corocan

Cele mai citite

Related Articles