Un fost campion al Germaniei va juca pentru BC Timişoara

Darren Fenn joaca la BC TimisoaraPivotul american Darren Fenn a ajuns la o înţelegere cu BC Timișoara şi a semnat un contract valabil pe o perioadă de patru luni. Fenn vine de la liderul campionatului francez, JDA Dijon, iar de-a lungul carierei a fost campion al Germaniei, cu Bamberg, în 2007, campion şi câştigător al Cupei, cu Bosna Sarajevo, în 2005 şi câştigător al Cupei Rusiei, cu Ural Perm, în 2004.

Darren Fenn (33 de ani, 2.08 m) poate evolua pe posturile patru şi cinci. El a jucat până în 2001 la Colegiul Canisius (în campionatul universitar, NCAA), după care a părăsit ţara natală, pentru a face carieră în Europa şi Asia, în special în Germania, unde a fost legitimat la trei cluburi: Bremerhaven, Brose Baskets şi Artland.

Trei ani consecutiv, din 2006 până în 2008, a fost selecţionat în All Star game-ul baschetului german. În sezonul 2007/2008, când se afla la Brose Baskets Bamberg, Fenn a bifat 14 meciuri în cea mai importantă competiţie europeană, Euroliga. În ianuarie 2008, americanul reuşea 21 de puncte pentru echipa sa, într-un meci cu Fenerbahce Istanbul. Experienţa sa europeană este completată de zeci de meciuri în EuroCup şi EuroChallenge. Sezonul trecut, Fenn a evoluat în Asia, la echipa japoneză Hitachi Sunrockers, pentru care a jucat 34 de partide în campionat. Sursa: bctimisoara.ro

Cele mai citite

Related Articles