[FOTO] Atac terorist la Barajul Prisaca. Au intervenit jandarmii

1134

În staţiunea Băile Herculane se încheie astăzi un amplu exerciţiu de intervenţie la care au participat jandarmi, dar şi militari americani.

Misiunile s-au desfăşurat în zona barajului hidrotehnic Herculane aflat pe râul Cerna. S-au desfăşurat antrenamente pentru recuperarea unor deșeuri radioactive provenite din activitățile medicale, care au fost sustrase de persoane neautorizate. Totodata, s-a simulat și preluarea controlului asupra camerei de control-golire a barajului.

În sprijin au venit efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara. Aceştia transmit multumiri pentru deosebita cooperare si colaborare, partenerilor implicati:
– Inspectoratul de Jandarmi Judetean Caras-Severin
– Inspectoratul de Politie Judetean Caras-Severin
– Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Caras-Severin
– Centrul Medical Judetean Caras-Severin al M.A.I.
– Hidroelectrica S.A. – CHE Herculane.

Seminarul cu tema ”International Response Force Training” a fost condus în teren de colonel Mihai Cristian, șeful Direcției Pază și Protecție Instituțională din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Cursurile şi exerciţiul propriu-zis au început marţi, 12 iunie.

„Bine ați venit în județul Caraș-Severin!” Acesta a fost mesajul adresat de lt.col. Dina-Mănoiu Ionel, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin cu ocazia sosirii delegației din Statele Unite ale Americii, a colegilor din structurile MAI și a specialiștilor din Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, participanţi la activitatea de pregătire ce se desfășoară în Băile Herculane.

(Sebastian Dragomir)

1 COMENTARIU

  1. Nu se poate sa va vad și pe voi cu titluri ca de antene sau b1 care nu au deloc legătură cu conținutul.. Hidos…

Comentariile sunt închise.