Minihandbalul a fost vedeta zilei la CUPA HERCULES din stațiunea de pe Valea Cernei!

Spectacolul handbalistic juvenil a continuat astăzi la Sala de sport ALEXANDRU DUICU  din Băile Herculane, în cursul dimineții desfășurându-se meciurile rămase din faza grupelor, iar după-amiază a continuat cu jocurile rezultate în urma clasamentului din grupe.

Întâlnirile din programul de dimineață au fost echilibrate, echipele care au jucat fiind de valori sensibil egale, aspect reliefat și de jocul de pe teren! Dealtfel, acestea au fost și meciurile care au stabilit țintarul pentru după-amiază și pentru mâine, toate echipele urmând să dispute încă cel puțin două partide! Chiar dacă ceea ce contează în această competiție este evoluția tuturor componentelor formațiilor prezente și crearea unui spectacol care să-i încânte pe spectatorii prezenți în număr destul de mare, deși jocurile sunt programate de dimineață și până seara!

Echipa gazdă – ACS Băile Herculane – a întâlnit CS Ghimbav-Brașov, ambele echipe oferind un meci atractiv, cu numeroase faze electrizante la ambele porți, fetele de pe Valea Cernei demonstrând că experiența în primul an competițional regulat intern le-a fost de bun augur și le-a dat mai multă încredere în evoluția lor! Foarte disputată a fost și întâlnirea dintre LPS Banatul Timișoara și CSS Caracal, cele două formații împărțindu-și fiecare repriză atât pe teren, cât și pe tabela de marcaj, la sfârșitul meciului jucătoarele fiind marcate de efortul depus pentru adjudecarea victoriei, care pentru ele contează foarte mult în plan moral!

Miriam ARDELEAN-DRĂGUȘIN (CS Ghimbav Brașov) : Îmi place foarte mult aici și este foarte frumos, iar eu mă simt foarte bine! Mă integrez foarte bine și jucăm în echipă! Vreau să urmez o carieră în handbal, pe extremă! Aștept la această competiție să câștigăm cât mai multă experiență și data viitoare să luăm primul loc!

Bianca Andreea RADU (CSS Caracal) : A fost foarte frumos și am reușit să ne impunem să câștigăm meciurile! În teren este foarte greu, încercăm să ne mobilizăm și să câștigăm! Ne dorim să devenim campioane în viitor și să devenim ceva din handbal!

Momentul zilei de astăzi l-a reprezentat, însă, meciul demonstrativ oferit de echipele de minihandbal ale ACS Băile Herculane și HCM Craiova! S-a jucat timp de oră, în reprize de câte 10 minute, pentru a permite tuturor jucătoarelor și jucătorilor celor două echipe să intre pe teren, în formații mixte! Încurajate și de un public frenetic, care a apreciat spectacolul oferit de cei mai mici handbaliști prezenți la CUPA HERCULES, ambele echipe au fost aplaudate la scenă deschisă, fiind ovaționat fiecare gol, indiferent de poarta în care se marca! Și chiar dacă nu au lipsit greșelile inerente vârstei și începătorilor în ale handbalului, cu doar câteva luni de pregătire în acest sport, unele fetițe au arătat câteva momente individuale, dar și un joc într-un adevărat spirit de echipă! La sfârșitul întâlnirii toată lumea a fost bucuroasă, mai ales că organizatorii au oferit câte o cupă echipelor, iar fiecare component al celor două echipe au primit câte o medalie!

Ianise MUNTEAN-CIOCLOV (ACS Băile Herculane) : Eu sunt foarte bucuroasă că sunt și eu pe primul loc! Jocul a fost foarte distractiv și tare! Vreau să joc handbal în continuare pentru că îmi place jocul! 

Maria Alexandra LIȚU (HCM Craiova) : Este foarte bine, am câștigat și de aceea ne-am bucurat! În teren a fost superb, mi-a plăcut să joc cu o echipă foarte bună și mă bucur cel mai mult că am câștigat! Eu vreau să rămân handbalistă pentru toată viața mea!

Bianca OPRIȚESCU – antrenor HCM Craiova : Nu este pentru prima dată când venim și suntem invitați , găsim tot timpul oameni cu inima deschisă, care se implică în handbal și așteptăm să se întâmple acest lucru cât mai des! Mă bucură că aveți oameni care se implică și ajută , sperăm în continuare să rămână și să se dedice sportului! Spectacolul de astăzi este un început pentru copii și un lucru extraordinar pentru sănătate, pentru educație, disciplină…  în primul rând să facă sport, copiii să vină la sală! Eu cred că în primul rând începem de jos și pentru copiii care sunt aici probabil cu multă muncă, disciplină, educație, să asculte de antrenor vor ajunge undeva… să vedem unde!

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles