Semne bune pentru Societatea Arsenal din Reşiţa: a trecut la Apărare

Senatul României ne dă noi speranţe pentru Socieatatea Arsenal din Reşiţa.

Senatorii au adoptat astăzi o lege cu privire la trecerea industriei de apărare din subordinea Ministerului Economiei la Ministerul Apărării Naţionale.Această mutare poate fi o decizie bună şi pentru Reşiţa.

Această trecere înseamnă că poate fi o şansă pentru reluarea producţiei la Reşiţa şi cred că armata ştie cel mai bine ce componente poate asimila în ţară din tot armamentul cu care se dotează la nivelul NATO. Totodată România, printr-o asemenea soluţie, poate să devină la rândul ei furnizor de echipamente militare pentru partenerii strategici” – a declarat preşedintele Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României, senatorul de Caraş-Severin, Marcel Vela.

Acesta consideră că managementul Ministerului Economiei şi al actualei conduceri a ROMARM (societatea care produce armament în România)n-a fost eficient pentru armată şi  nici pentru Reşiţa.

Suntem în situaţia în care România importă praful de puşcă din ţări învecinate, ceea ce cred că este o dovadă clară de management prost al ministrului economiei pentru care, prin această trecere, primeşte un calificativ foarte prost şi este o dovadă că nu a ştiut cum să gestioneze această industrie importantă pentru armată şi pentru România.” – a mai spus Marcel Vela.

Întrebat dacă ştie ceva despre negocierile care se poartă la nivel guvernamental, pentru fabricarea de autovehicule blindate la Mioveni şi a unor accesorii la Arsenal Reşiţa, senatorul a răspuns:

La ministerul Economiei există un plan de restructurare şi retehnologizare care va fi preluat de MApN.Aşadar dacă există o discuţie utilă, o şansă pentru România, iniţiată anterior de Ministerul Economiei prin ROMARM, cu siguranţă că va fi preluată şi de MApN. Nu este o rupere, este o continuitate.”

Societatea ROMARM are 21 de filiale în ţară, dintre care doar 6 funcţionează, iar restul de 15 sunt în conservare.(Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles