[FOTO] Legea Muntelui intră în dezbaterea Camerei Deputaților

102

Plenul Camerei Deputaţilor va dezbate şi va supune votului, săptămâna viitoare, în calitate de for decizional, propunerile de modificare aduse la Legea Muntelui, care au primit deja avizul Comisiei pentru Agricultură.

Proiectul prevede, printre altele, ca statul să acorde subvenţii crescătorilor de animale din zona montană şi să-i scutească de impozite pe tinerii care se mută în localităţi de munte.

Aflat în vizită la Răcăşdia, ministrul agriculturii, Petre Daea, a vorbit despre importanţa Legii Muntelui, care nu a mai fost modificată de 14 ani.

În Parlament avem, la ora actuală, o Lege a Muntelui, o lege extraordinar de valoroasă, cu programe directe pentru realizarea de abatoare, de microabatoare, de unităţi de preluare, de valorificare a produselor din zona montană, o zonă bogată în tradiţii şi o zonă foarte apreciată de toţi cei care intră în arealul acesta.

Printre propunerile de modificare la Legea Muntelui se regăseşte şi acordarea de prime de instalare a profesorilor şi medicilor care vor să lucreze în localităţi montane.

(Sebastian Dragomir)