Cuprinși de magia sărbătorilor de iarnă, preșcolarii sunt aproape de semenii lor

302

Pornind de la faptul că dezvoltarea optimă a copiilor este asigurată prin implicarea lor în procesul educaţional, la Grădinița Riki Priki din Reșița se derulează proiectul intitulat ,,Magia sărbătorilor de iarnă”. Implicarea copiilor în acest proiect le dă ocazia să-şi consolideze cunoştinţele despre Sărbătorile de iarnă, despre tradiţiile şi obiceiurile româneşti pe care le ştim de la strămoşii noştri, din dorinţa de a păstra vie frumuseţea şi prospeţimea lor.

Proiectul a început în luna noiembrie și se va încheia în luna februarie a anului viitor. Potrivit calendarului, se vor desfășura mai multe activități, astfel: în luna decembrie, pe lângă Concursul ,,Poveste de Crăciun” – concurs de creații artistico-plastice și literare desfășurat la Biblioteca Grădiniței P.P. ,,Riki-Priki” Reșița, are loc și o expoziție cu donație, intitulată ,,Târg de Crăciun”. Educatoarele grădiniței, împreună cu directorul unității, prof. Doina Cristea, au confecționat ornamente de iarnă, în speranța strângerii de fonduri pentru un caz umanitar: Cristi Bociat – un tânăr din Oțelu Roșu – a fost diagnosticat cu o boală cumplită: cancer cerebral.

       Darul nostru susține viața…Haideți să dăruim!

” În speranța că putem și noi să dăm o mână de ajutor în continuarea tratamentului lui Cristi, vă așteptăm să ne vizitați expoziția în intervalul de timp 18 decembrie – 20 decembrie 2017, între orele 8.00 – 17.00, în holul grădiniței P.P. ,,Riki-Priki”. Împreună suntem puternici și putem reuși!”, este îndemnul coordonator de proiect prof. Cornelia Marioara Nicolicea.