Radio Reşiţa şi Asociaţia Bio Pajiştea sprijină investiţiile Spitalului Judeţean din Reşiţa!

La iniţiativa managerului Radio România Reşiţa, Laura Sgaverdea, a fost achiziţionat un aparat esenţial pentru dezinfecţia şi sterilizarea biberoanelor din secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa.

Acest autoclav este vital pentru sănătatea bebeluşilor care vin pe lume la maternitatea unităţii medicale. În primele 12 luni de viaţă este foarte important ca biberoanele şi tetinele să fie foarte bine dezinfectate deoarece sistemul imunitar al bebeluşului nu este suficient dezvoltat. Ce alte investiţii s-au mai făcut în ultimele 6 luni în spital ne explică managerul Cristina Bacer.

La iniţiativa doamnei Laura Sgaverdea şi prin intermediul Asociaţiei Bio Pajiştea s-a achiziţionat autoclavul pentru sterilizarea biberoanelor, este vorba despre un aparat important în valoare de 3.882 de euro. S-a achiziţionat hota bacteriologică cu flux laminar, pentru Oncologie, cu sprijinul integral al Consiliului Judeţean, s-a achiziţionat aparatul Roentgen mobil cu detector digital, cu finanţare 90% din partea Ministerului Sănătăţii şi 10% din partea Consiliului Judeţean, se achiziţionează patru aparate de anestezie pentru ATI. Tot cu sprijinul forului judeţean s-au efectuat lucrările de canalizare pentru ape uzate în incinta rezervorului de la Staţionarului III, s-a achiziţionat motorul chirurgical pentru Ortopedie, Traumatologie, cu sprijinul integral al CJ dar şi  cupola Straton pentru computerul tomograf. Vom avea şi o  masa de operaţii radiotransparentă multifuncţională pentru Ortopedie, tot cu sprijinul integral al Consiliului”, a precizat Cristina Bacer.

Medicul Cristina Bacer a promovat recent examenul cu notă mare şi va rămâne în continuare managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. Şi pentru anul viitor, şeful unităţii medicale are în plan o serie de investiţii importante tot în beneficiul pacienţilor!

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles