Accident teribil aseară. Un TIR s-a ciocnit de un microbuz plin de navetiști

11 persoane au fost transportate la spitale din Iași, joi seara, după ce un TIR s-a ciocnit cu un microbuz care transporta , în localitatea Răducăneni a relatat Ziarul de Iași.

Din primele informaţii, şoferul TIR-ului a depăşit pe linia continuă, şi apoi s-a ciocnit cu microbuzul care venea pe contrasens. Şoferul microbuzului aparţinând firmei de transport Ami Turing a frânat puternic imediat ce a ieşit din curbă, însă cele două vehicule s-au izbit violent în partea dinspre şoferi. Şoferul mircobuzului a scăpat miraculos, deşi autovehiculul a fost avariat destul de serios în partea lui, el refuzând transportul la spital.

Urmele de frânare arată că şi microbuzul avea viteză mare. Iniţial, la numărul de urgenţă 112 au fost anunţate 15 victime. Imediat, spre zonă au plecat un echipaj de descarcerare, mai multe maşini de la SMURD şi Ambulanta, plus poliţişti.

Şoferul microbuzului aparţinând firmei de transport Ami Turing a frânat puternic imediat ce a ieşit din curbă, însă cele două vehicule s-au izbit violent în partea dinspre şoferi. Şoferul mircobuzului a scăpat miraculos, deşi autovehiculul a fost avariat destul de serios în partea lui, el refuzând transportul la spital.

„Am dispus, împreună cu cei de la ISU, în jurul orei 17.00, declanşarea planului roşu de intervenţie pentru că informaţia iniţială era că au fost rănite 15 persoane. Din informaţiile pe care le am, până la acest moment (n.r. – ora 17.45), 12 persoane sunt rănite, una refuzând transportul la spital. Urmează ca planul roşu de intervenţie să fie revocat“, a precizat Marian Şerbescu, prefectul judeţul Iaşi.

La faţa locului au ajuns echipaje SMURD şi SAJ care au transportat la spitalele din Iaşi 11 răniţi, 5 la Neuro­chi­rurgie, 6 la Sf. Spiridon. Echipajele SAJ au preluat 6 victime, dintre care 3 au fost femei.

„O femeie în vârsta de 43 de ani cu comoţie cerebrală, traumatism la coloana cervicală, a fost dusă la Neurochirurgie. Alte două femei de 39 şi 45 de ani prezentau contuzii la nivelul coloanei cervicale, respectiv fractură la gamba stângă. Alte două victime au fost duse la Sf. Spiridon de un echipaj al substaţiei Răducăneni“, a precizat Nicolai Pralea, purtător de cuvânt al SAJ Iaşi.

Un alt bărbat de 59 de ani a fost dus tot de un echipaj SAJ la UPU-Sf. Spiridon cu contuzie pumn stâng şi glezna dreaptă.

Cele mai citite

Related Articles