Sportivii de pe Valea Cernei – laureați la naționalele de powerlifting de la Sibiu!

Cinci sportivi de la Clubul POWELIFTING HERCULANE au participat la Campionatul național de powerlifting, desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Sibiu și care a reunit aproape 100 de sportivi din întreaga țară. Cei cinci sportivi au revenit acasă cu 4 medalii de aur, o medalie de argint și 4 medalii de bronz!

Medaliile de aur au fost câștigate de Cristina Didea – junioare II, Antonio Guran – seniori și OPEN și Avram Rădoi – master; medalia de argint a fost obținută de Alex Grozăvescu juniori II, iar medaliile de bronz le-au adjudecat Mario Rădoi – juniori II, Cristina Didea – seniori și OPEN, Avram Rădoi – seniori.

La revenirea de la această ediție a campionatului național, câștigătorii de pe Valea Cernei au declarat în exclusivitate pentru RADIO ROMÂNIA REȘIȚA :

Alex Petrișor GROZĂVESCU : “În principiu, a fost foarte bine, am obținut locul pe care l-am dorit – locul II! Primul loc era foarte greu de obținut, trebuia să ridic mult mai multe      kilograme, adversarul era mult mai bine pregătit decât mine și eram conștient că nu voi obține primul loc, dar sunt mulțumit de locul obținut! În continuare, îmi propun să mă antrenez cât se poate de bine, sper ca la următorul campionat să aduc în continuare medalii și să iau locurile pe care le merit! Nu sunt sigur dacă voi urma o carieră în powerlifting pentru că la noi în țară este greu și am de gând pe viitor ca să plec în străinătate pentru lucru!”

Cristina DIDEA : “A fost foarte bine, am obținut locul I, am avut mari emoții și sper ca următorul concurs să fie la fel! Am avut adversare doar la senioare și au fost mai experimentate decât mine! Trebuie să mă pregătesc mai mult și trebuie mult antrenament! Mă antrenez o oră în fiecare zi, antrenamentele sunt foarte grele și sunt multe emoții la concurs!”

Mario RĂDOI : “Am obținut locul III și adversarii au foarte greu de învins, fiindcă aveau 18 ani (Mario are 12 ani – n.red.), dar mă mulțumește locul pe care m-am clasat! Îmi propun să particip și la alte concursuri și să devin cât mai bun!”

Avram RĂDOI – antrenor și președintele CS POWELIFTING HERCULANE : “Ne-am întors victorioși de la Sibiu! Așa cum am promis, am obținut atât medalii de aur, de argint, de bronz, cât și la OPEN! Pentru mine, toți elevii mei sunt performeri, noi am participat cu cinci sportivi și toți au obținut medalii! A fost un campionat foarte reușit, un campionat într-adevăr de națională, organizarea foarte bună, condițiile bune și mulți concurenți, aproape 100 de sportivi! Evoluția elevilor mei a fost foarte bună, s-a văzut asta și la antrenamente! Țintim tot timpul locul I, dar asta depinde și de pregătirea sportivilor, de condiții și, bineânțeles, trebuie să-i convingem să rămână, să se antreneze și să vină la campionatele naționale! Până la sfârșitul anului a mai rămas o singură competiție – CUPA TIMIȘOARA – în luna decembrie și după aceea urmează pregătirile pentru naționalele de anul viitor!”

 

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles