Eveniment dulce ca mierea în oraşul de pe Bega!

La Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara astăzi are loc Târgul de Miere la care participă peste 20 de apicultori din Timiş, Arad şi Caraş-Severin. Doritorii îşi pot face provizii de miere şi multe alte produse apicole direct de la producători.

La standuri este expusă miere din toate sortimentele – de la cea de salcâm la cea de mană – un produs rar dar foarte sănătos.

„Vor participa peste 20 de apicultori şi alţi zece producători de stupi, utilaje şi echipamente, produse apicole, turtă dulce şi multe alte produse pe bază de miere. Anul apicol 2017 a fost unul bun, nu extraordinar, dar nici rău. Chiar dacă primăvara a fost destul de capricioasă, cu fluctuaţii mari de temperaturi şi multe ploi, vara a fost chiar bună pentru apicultorii timişeni. Spre exemplu la culesul de floarea soarelui, deşi optimă ar fi fost o temperatură de 32 de grade Celsiuş au fost poate şi 42, cam prea mult. Dar, per total a fost un an apicol bun, în Timiş”, a declarat Cosmin Vatriş, preşedinte ACA Timiş, pentru revista Ferma.

Cele mai citite

Related Articles