[FOTO] Zilele recoltei la Reşiţa – un adevărat regal al toamnei în Banatul de Munte

Reşiţenii îşi pot umple cămările cu legume și fructe proaspete scoase la mezat de zecile de producători care s-au adunat, și în acest an, la Zilele Recoltei.

Mere, pere în panere, produse de sezon, prăjituri de casă, dulcețuri, miere și produse apicole, preparate la grătar și la ceaun şi alte bunătăți pe gustul oricui condimentate cu muzică și dansuri din popor. Pe toate le găsiți la Zilele Recoltei, între 29 septembrie şi 1 octombrie, la Reşiţa.

Evenimentul are loc pentru prima dată pe un amplasament nou. Cererea foarte mare a producătorilor agricoli de a participa la acest eveniment a determinat administraţia locală să schimbe locul desfăşurării acestuia. Ca locaţie nouă a fost aleasă zona cuprinsă între Fabrica de Confecţii şi pasajul spre Câlnic, a declarat pentru Radio Reşiţa directorul SC Pieţe, Dorin Bistrian – organizatorul evenimentului, tronson de drum închis traficului rutier până luni, 2 octombrie:

Manifestarea este un prilej numai bun pentru gospodine de a se aproviziona cu produse de toamnă româneşti, accesibile fiecărui buzunar. Și asta fiindcă la eveniment participă producători agricoli și tradiționali din mai multe zone ale Banatului de Munte, precum: Fârliug, Belinț, Doman, Bocşa, Soceni, Gherteniș, Ezeriș, Eftimie Murgu, Mehadia, Valea Mare, Tirol şi Reşiţa.

Pe parcursul celor trei zile, cetăţenii vor avea posibilitatea de a achiziţiona produse de sezon, la prețuri de producător, fructe și legume proaspete, miere și produse apicole, cătină, dulcețuri preparate după rețete tradiționale, prăjituri de casă, costume populare, obiecte de artizanat și multe altele.

Ce spun vânzătorii şi cumpărătorii au aflat reporterii Radio Reşiţa:

În același timp, cei care vor participa la „Zilele Recoltei” se vor putea și delecta cu un amplu program folcloric, pregătit de organizatori, care se va desfăşura pe scena amplasată în noua locaţie, în intervalele orare 11.00 – 14.00 şi 16.00 – 19.00. (Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles