Herculane Climbing Open 2017 a ajuns la final

În staţiunea Băile Herculane se încheie în această seară manifestările din cadrul Festivalului de căţărare HERCULANE CLIMBING OPEN 2017, la care au fost înscrişi 119 participanţi din ţară şi din Europa. Traseele pentru căţărare au fost amenajate în locul numit Surplombă, situat între Hotelul Roman și Uzina Electrică.

La ediţia din acest an au participat 9 băieţi şi 9 fete la MASTERS şi 76 de băieţi şi 25 de fete la OPEN, care au avut de parcurs mai multe trasee, cu diferite grade de dificultate, de la începători până la experimentaţi! Participanţii au beneficiat şi de vremea foarte frumoasă în aceste două zile pe Valea Cernei, iar prin evoluţia lor au dorit să îşi testeze propriile limite privind gradul de dificultate al traseelor pe care au urcat!

În tot acest timp, în Parcul Central este deschis atât standul organizatorilor, cât şi standurile producătorilor de echipament sportiv pentru escaladă, care au expus diferite articole necesare pentru practicarea acestui foarte frumos sport! “Avem destul de mulţi parteneri anul acesta, sunt branduri de renume şi ne bucurăm că sunt alături de noi şi ne ajută să continuăm această tradiţie a HERCULANE CLIMBING OPEN!, ne-a declarat Adrian Margea” – organizatorul festivalului.

Autorităţile locale s-au implicat în premieră pentru susţinerea acestei manifestări prestigioase, punând la dispoziţia organizatorilor spaţiul din Parcul Central pentru amenajarea standurilor. “Pentru prima dată suntem susţinuţi de Primăria Băile Herculane şi le mulţumim pe această cale, ne bucurăm pentru că suntem aici, în centrul oraşului, care arată foarte bine acum, da, Parcul Central! E confotrtabil pentru noi, e bine şi cred că festivalul acesta merită o asemenea locaţie!”, ne mărturiseşte Adrian Margea.

Tot în Parcul Central se desfăşoară festivitatea de premiere, dar cum nu a fost un concurs propriu-ziş ce anume se premiază ne lămureşte Adrian Margea : “Noi l-am schimbat dintr-un concurs într-un festival, pentru a putea acoperi o plajă mai largă de dorinţe ale căţărătorilor! Avem două categorii de participanţi, practic sunt participanţii la categoria OPEN – unde sunt multe trasee de toate dificultăţile, e o căţărare de plăcere! Vom aminti cele mai bune reuşite, traseele cele mai grele de la open, pe cei care au făcut cele mai multe trasee, dar premiile efective, care sunt destul de substanţiale, oferite de partenerii noştri, vor fi în cea mai mare parte parte acordate prin tombolă! Oricine se înscrie şi participă la festival şi la căţărat poate să câştige o coardă sau o pereche de papuci sau altceva! Pe lângă această categorie, avem categoria MASTERŞ acolo sunt cei mai buni care au veniţ de aceea au şi nişte trasee pe măsura lor, sunt relativ puţine trasee, dar sunt foarte dificile şi nu au mai fost căţărate până acum, iar cei care reuşesc să le caţere vor câştiga bani! Fiecare traseu are alocată o sumă de bani care se împarte la cei care reuşesc să facă traseul şi sunt premii destul de substanţiale şi acolo!”

Concluzia la finalul festivalului de căţărare o tragem tot împreună cu Adrian Margea – organizatorul manifestării : “A fost o ediţie foarte reuşită, am avut mulţi participanţi şi vremea foarte bună! Ediţia aceasta este un succes! Concluzia este că vrem să continuăm, ediţia aceasta a fost un succeş suntem bucuroşi şi vom continua tot aşa!”

Paul Sever Smadu

Cele mai citite

Related Articles