Pelerinaj de Înălțarea Sfintei Cruci pe Muntele Mic

Episcopia Caransebeșului cu sprijinul Brigăzii 18 CERCETARE  SUPRAVEGHERE “BANAT” organizează astăzi cea de-a 12-a ediție a Pelerinajului de pe Muntele Mic cu prilejul sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci. În fiecare an foarte mulți credincioși iau parte la această sărbătoare pentru a fi împreună rugători și mărturisitori ai dreptei credințe, prin cinstirea Sfintei Cruci, a sfintelor moaște și a sfintelor icoane.

Prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului în fiecare an au fost aduse sfinte moaște din alte eparhii și purtate în procesiune până la Crucea-monument de pe Muntele Mic.

Anul acesta având în vedere anul omagial al sfintelor icoane și ținând cont că în Episcopia Caransebeșului există mai multe icoane cu o însemnătate artistică și în special cu o încărcătură spiritual-duhovnicească deosebită și care au făcut de-a lungul vremurilor nenumărate minuni, procesiunea de la troița ce se află la intrarea în stațiunea Muntele Mic se va face cu trei icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului.

Astfel, clerici și militari vor purta până la baza Crucii-monument icoanele de la Mănăstirea Călugăra, Mănăstirea Teiuș și Parohia Măru. Aici un sobor de arhierei, preoți și diaconi vor oficia Sfânta Liturghie, pe parcursul căreia credincioșii vor avea posibilitatea să înalțe rugăciuni înaintea sfintei cruci și să se închine la cele trei icoane făcătoare de minuni.
După Sfânta Liturghie se vor pomenii eroii neamului românesc și se vor depune coroane la Crucea-monument.

Sărbătoarea se va încheia cu un ceremonial militar oferit de către Brigada 18 Cercetare Supraveghere Banat. Sunt așteptați să ia parte la această bucurie duhovnicească credincioși de aproape sau de departe pentru a aduce cinstire Sfintei Cruci, Maicii Domnului și pentru a se ruga împreună să-și ducă fiecare crucea sa cu demnitate, avându-l în centrul vieții lor pe Hristoş Mântuitorul lumii.

Ada Botezan

Cele mai citite

Related Articles