Cornereva – atracția sezonului turistic în Munții Cernei

Comuna Cornereva a devenit un important reper turistic din Munţii Cernei, tot mai mulţi turişti vizitând cătunele izolate din această zonă.

“Ne-am bucurat foarte tare că am am avut tot mai mulţi turişti, pe măsură ce trece timpul au început să ştie de noi şi noi am încercat să-i îndrumăm, le-am făcut diferite trasee turistice şi la ora aceasta chiar avem semnale de la investitori privaţi care vor să construiască pensiuni pe la noi… din păcate, de asta suferim!…, dar am început să cazăm oaspeţii la case private! Oamenii sunt dispuşi, chiar am demarat această acţiune, inclusiv în satele izolate!”, ne-a declarat Nicolae Novăcescu – primarul comunei Cornereva.

Turiştii care au ajuns în acest an în cătunele izolate ale comunei Cornereva din Munţii Cernei, au avut parte şi de o noutate a sezonului turistic pentru această zonă!

“Am găsit acolo nişte oameni minunaţi care au venit la noi în zonă şi am făcut un fel de piaţă cu produsele noastre tradiţionale şi turiştii au cumpărat de la producătorii noştri! O chestie foarte interesantă, pe care sperăm să o menţinem! Este o noutate a sezonului şi a fost o acţiune chiar reuşită! Am avut în mai multe cătune de acolo, în Ineleţ, la Ţaţu şi deja ştiau oamenii : ne ducem la shopping!”, ne mărturiseşte edilul-şef al comunei din Munţii Cernei!

Paul-Sever Smadu

Cele mai citite

Related Articles