Un produs tradiţional din Banatul de Munte pe cale să cucerească Europa

Brânza de găinuşă din Banatul de Munte, pe drumul spre mesele gurmanzilor din Uniunea Europeană.

Brânza de găinuşă, unul dintre produsele tradiţionale specifice rudărenilor din Valea Almăjului din Caraş-Severin, ar putea completa, în următorii 5 ani, lista produselor tradiţionale din România recunoscute în Uniunea Europeană, a precizat pentru Radio Reşiţa Daniela Popa – consilier superior în cadrul compartimentului produse tradiţionale şi dezvoltare durabilă de la nivelul Ministerului Agriculturii, prezentă în municipiul de pe Bârzava.

Potrivit acesteia, în prezent doar patru produse sunt înregistrate la nivel european cu acte în regulă, precum: magiunul de prună de Topoloveni, salamul de Sibiu, novacul afumat din Ţara Bârsei şi telemeaua de Ibăneşti din judeţul Mureş.

Pe lista de aşteptare pentru atestare se mai află şi cârnaţii de Pleşcoi, scrumbia afumată de Dunăre şi caşcavalul de Săveni din judeţul Botoşani, a mai subliniat aceasta. (Hardy Cvoica)

1 COMENTARIU

  1. Branza de gainusa!! Ce credeti ca vor intelege cei care citesc??Explicati ca este o planta de primavara care creste in pasunile din Muntii Banatului, respectiv in MuntiiAlmajului si branza de oaie are un gust specific atunci cand oile pasc aceasta palnta!

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles