Furtuni puternice au lovit ieri mai multe zone ale ţării

O furtună neobişnuit de puternică a ucis duminică o persoană şi a provocat rănirea altor 16 într-un camping din localitatea Bulz, din judeţul Bihor.

Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt, unii peste maşini , iar pentru intervenţie au fost mobilizate şi echipaje din judeţul Cluj, 11 echipaje SMURD intervenind la faţa locului.

Turiştii se aflau cazaţi în corturi, iar în momentul începerii furtunii, doi turişti au ales să se adăpostească într-un autoturism peste care a căzut un copac.Una dintre persoane a decedat, cealaltă fiind evacuată de echipajele de descarcerare.Toţi ceilalţi turişti suprinşi de furtună în campingul din Bulz au plecat spre casele lor.

Echipele ISU au căutat ore în şir victimele printre crengi şi trunchiurile arborilor.

Panul roşu de intervenţie a fost dezactivat în jurul orei 1:00 noaptea, când a fost anunţat şi bilanţul final.

Purtătorul de cuvât al ISU Bihor, Camelia Roşca: “Bilanţul este de 17 victime, dintre care, din păcate, una a decedat. Dintre cele 16 rănite, trei în stare gravă, iar restul cu diferite leziuni şi traumatisme.”

Judeţul Bihor nu a fost singurul aflat sub cod de fenomene periculoase. Furtuni puternice au lovit ieri mai multe zone ale ţării. O ploaie torenţială a adus bolovani, resturi de copaci şi noroi pe DN1 în zona localităţii Măneciu, judeţul Prahova.

Traficul rutier a fost oprit complet timp de patru ore.

O situaţie similară a fost pe DN 73, între localităţile Câmpulung şi Dragoslavele, din judetul Argeş, unde traficul a fost blocat de aluviuni mai mult de două ore. RRA

Cele mai citite

Related Articles