Ministerul pădurilor dă în judecată o firmă preferată de guvernul Cioloş

   Ministrul apelor şi pădurilor, Doina Pană, a depus o plângere la Parchetul General pentru a clarifica situaţia înregistrată în urma nefinalizării unui contract încheiat de guvernul Cioloş prin care o firmă se angaja, printr-un contract pe patru luni, să îmbunătăţească funcţiile existente în aplicaţiile menite să stopeze tăierile ilegale.

Doina Pană spune că, la finalizarea perioadei contractuale, nu există niciun document care să ateste îndeplinirea obligaţiilor către prestator. De asemenea, verificări face Corpul de Control al premierului.

Ministrul a susţinut că, de îndată ce va exista o soluţie din partea parchetului, instituţia va declanşa demersurile necesare achiziţionării legale de servicii, cu scopul de a atinge obiectivele Hotărârii CSAT din iunie 2015.

Doina Pană: “Din starţ văzând situaţia, absolut ilegală şi din punctul meu de vedere, a unui contract care nu s-a finalizaţ care nu poate fi plătit oricum, că e atribuire directă, şi văzând blocajul, pentru că, vă daţi seama, nici nu te poţi apuca de o altă dezvoltare atât timp cât nu-i clarificat acest contracţ pentru că nu mai avem timp, pentru că hotărârea CSAT trebuie să se întâmple până la final de 2018, pentru că eu am venit nu numai să dezvolt ceea ce am început în 2014, dar să aplic ceea ce noi ne-am asumat prin programul de guvernare, nu mai puteam rămâne într-un asemenea blocaj.”  RRA

Cele mai citite

Related Articles