Școala din Bogâltin va fi reamenajată și modernizată

157

Conducerea administraţiei publice a comunei Cornereva a obţinut finanţarea, din fonduri europene, pentru proiectul care vizează modernizarea integrală a clădirii şcolii din satul Bogâltin, care va fi supusă unor ample lucrări de reabilitare.

“Se va moderniza şi reabilita şcoala de la Bogâltin, va dispune de toate dotările necesare. Va fi o şcoală modernă şi după proiectul nostru, după gândirea noastră, va fi una dintre cele mai moderne şcoli de acest gen din judeţ!”, ne-a declarat Nicolae Novăcescu – primarul comunei Cornereva.

Valoarea investiţiei se ridică la 400.000 de euro, însă termenul de începere a lucrărilor este determinat de finalizarea procedurii pentru atribuirea acestor lucrări, ne-a precizat primarul comunei din Munţii Cernei : “Perioada cea mai grea, parcă mai grea decât obţinerea fondurilor, este licitaţia, care va porni probabil în luna iulie! Noi sperăm ca până la începutul noului an şcolar măcar să terminăm cu procedurile de achiziţii şi să continuăm efectiv cu lucrările de construcţie!”

La şcoala din Bogâltin funcționează în acest an şcolar două clase a IX-a cu 17 elevi şi clasa a X-a cu 22 de elevi.

Paul-Sever Smadu

foto: photovlastamcdv.blogspot.com