Președintele american se pregătește pentru Israel

Pregătirile pentru vizita președintelui american Donald Trump în Israel sunt într-un stadiu avansat.

O delegație americană are consultări la Ierusalim cu partea israeliană înaintea vizitei care ar urma să aibă loc la sfârșitul lunii mai sau începutul lui iunie, după cum transmite corespondentul Radio România, Dragoș Ciocîrlan.
Viceministrul israelian de externe Tzipi Hotovely a confirmat că pregătirile pentru vizita președintelui american Donald Trump în Israel sunt într-un stadiu avansat.

‘Este un adevărat prieten la Casa Albă’ – a spus Hotovely la postul de radio al Armatei israeliene. 23 mai este Ziua Ierusalimului.
Israelul marchează anul acesta a 50-a aniversare a reunificării, în timpul Războiului de 6 zile.

Secretarul de stat Rex Tillerson și ambasadorul la ONU, Nikki Haley, intenționează să vină la Ierusalim în următoarele luni. O delegație americană sosește astăzi la Ierusalim pentru pregătirea vizitei președintelui american.

La 1 iunie, Congresul american ar urma să ia o decizie în legătură cu o eventuală mutare a ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim.
Președintele Donald Trump a promis în campania electorală, dar Administrația de la Washington știe că o asemenea decizie reduce șansele relansării procesului de pace.
Liderul Autorității Palestiniene Mahmud Abbas urmează să fie primit la Casa Albă în 3 mai. RRA

Cele mai citite

Related Articles