Orașul Băile Herculane are buget pentru 2017, fără arierate

Bugetul anului 2017 – fără arierate în orașul Băile Herculane!

După ce a fost amânat de mai multe ori, bugetul oraşului Băile Herculane pentru anul 2017 a fost finalmente adoptat cu majoritate de voturi de consilierii locali ai urbei de pe Cerna în forma propusă de executiv. Oraşul de pe Valea Cernei dispune în acest an de un buget însumând 11.010 lei, din care 3.415 lei reprezintă veniturile proprii.
“Bugetul a fost foarte bine întocmit pe toate capitolele lui şi, după cum zice şi contabilul-şef, va fi primul an când vom reuşi să venim cu toate plăţile la zi, să nu mai avem arierate, să fim în urmă cu plăţile! Pe latură de investiţii sunt prinse toate proiectele pe care le-am depus, pot să enumăr printre ele proiectul pe măsura 7.1 pentru care am primit zilele trecute adresă că este OK din punctul de vedere al comisiei care s-a deplasat în teren şi a făcut verificările, urmează să ne deplasăm la ADR în vederea semnării contractului de finanţare. Proiectul acesta cuprinde reabilitarea Parcului Vicol, reabilitarea a trei poduri din staţiune, precum şi asfaltarea Pieţei Hercules şi Piaţa 1 Mai”, ne-a declarat Cristian Miclău – primarul oraşului de pe Valea Cernei.

Amânarea aprobării bugetului ar fi fi avut consecinţe negative asupra activităţii la nivelul administraţiei publice locale, pe lângă iminenta imposibilitate de a plăti salariile funcţionarilor, ne explică edilul-şef al Băilor Herculane : “Neadoptarea acestui buget ar fi avut consecinţe foarte grave pentru dezvoltarea oraşului, s-ar fi pierdur sumele defalcate din TVA care au fost repartizate oraşului Băile Herculane şi nu e vorba de sume mici, având în vedere că am primit dublul sumei faţă de anul trecut! Toate proiectele aflate în derulare, inclusiv cele aflate pe fonduri europene, nu ar fi putut fi susţinute la cofinanţare şi am fi pierdut toate proiectele… Ţin să mulţumesc consilierilor prezenţi la şedinţă, care au înţeles că primează interesul oraşului şi trebuie votat bugetul de venituri şi cheltuieli în forma prezentată de compartimentul de contabilitate din cadrul Primăriei!”

Cât de mulţumitor este acest buget pentru conducerea administraţiei locale din Băile Herculane, ne spune primarul Cristian Miclău : “Pe mine, sincer, mă mulţumeşte acest buget! Este un buget echilibrat, s-a lucrat foarte mult la el, am şi întârziat, dar nu din vina noastră a fost adoptat foarte târziu… Anul trecut s-a votat în luna ianuarie, acum am ajuns cu el până în aprilie”!

Paul Sever Smadu

Cele mai citite

Related Articles