[FOTO] Legal sau ilegal, primarul Ioan Popa vrea barăcile de pe malul Bârzavei dărâmate!

Primăria municipiului Reşiţa a iniţiat o amplă acţiune de ecologizare a malului drept al Bârzavei, iar surprizele au şi început să apară.

Odată îndepărtate bălăriile care creşteau nestingherite pe malul râului, Reşiţa şi-a arătat faţa urâtă. Este vorba despre terenul cuprins între Gara de Sud şi podul din centrul oraşului, unde doi fraţi au concesionat terenul de la CFR şi primărie şi unde au încropit un bar şi un magazin de legume fructe, care au aspect mai degrabă de barăci insalubre, decât de construcţii de secol 21. Deranjat de atitudinea celor doi aşa-zişi proprietari,care se pare că nu au permis lucrătorilor primăriei să treacă prin terenul concesionat pe 49 de ani, primarul Ioan Popa împreună cu poliţia locală au făcut o verificare cu privire la condiţiile în care funcţionează cele două construcţii. Spre surprinderea tuturor, barul avea toaletă funcţională şi canalizare.

În plus, concesionarii au arătat că au toate aprobările necesare şi avizele de funcţionare care le dau dreptul să ocupe spaţiul aşa cum doresc, dar acest lucru nu l-a convins pe primar care este determinat să –şi ducă planul la îndeplinire: acela de a demola toate construcţiile de pe malul Bârzavei, pentru a crea un spaţiu verde şi o alee pietonală . După minute bune de discuţii în contradictoriu, unul dintre concesionari s-a arătat mai înţelegător şi s-a arătat dispus să accepte demolarea, dacă „domnu primar ridică alte clădiri mai frumoase şi moderne”.

Conform legii, primăria nu poate face mare lucru în cazul în care nu găseşte nereguli în acte , iar concesionarii nu-şi dau acordul. Acţiunea de igienizare va continua în zilele următoare şi rămâne de văzut ce alte surprize vor mai ieşi la iveală.(Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles