Locatarii câtorva apartamente ale blocului social de pe Strada Zăvoi din orașul Băile Herculane au mari probleme cu apa pluvială care se infiltrează în pereți ori care curge efectiv în casă atunci când plouă, din cauza hidroizolației defectuoase încă de la darea blocului în folosință, la începutul anului trecut!
Pentru remedierea acestei situații, conducerea primăriei orașului de pe Valea Cernei -care este proprietarul blocului – a trecut la refacerea acestei hidroizolații. Lucrările vor fi finalizate în perioada imediat următoare, astfel încât locatarii blocului să scape de calvarul scurgerii apei în zilele cu precipitații sau ninsoare.
De asemenea, pe zidul de sprijin din apropierea blocului a fost montat un gard de sârmă, pentru siguranța copiilor din această zonă. Deseori, atunci când ieșeau la joacă, micuții din blocul social alergau pe acest zid, expunându-se pericolului de a aluneca și a cădea de la mare înălțime pe malul Cernei, terenul de la baza zidului fiind foarte accidentat! Din fericire, până acum nu s-a întâmplat niciun eveniment neplăcut, iar prin montarea acestui gard se speră excluderea producerii vreunui accident.
Tot pentru copiii din blocul social, administrația locală dorește să amenajeze un loc de joacă, astfel încât aceştia să nu se mai joace pe strada care trece prin apropierea acestui bloc și se expun, astfel, riscului unor accidente rutiere.
Paul Sever-Smadu