FIFA a deschis o procedură disciplinară după incidentele de la meciul România-Polonia

66
incidente-romania-polonia
incidente-romania-polonia

Federația internațională de fotbal (FIFA) a deschis o procedură disciplinară după incidentele de la meciul România-Polonia, de pe 11 noiembrie, din preliminariile CM 2018, a anunțat vineri FIFA.

”Noi putem confirma că proceduri disciplinare au fost deschise după (meciul) România-Polonia”, a precizat FIFA pentru AFP.

În timpul partidei disputate la București, câștigată cu 3-0 de Polonia și marcată de tensiuni și aruncarea de fumigene de către suporteri, atacantul polonez Robert Lewandowski a căzut pe teren, asurzit de explozia unei petarde în apropierea lui.

Suporterii români au aruncat petarda în minutul 53 al partidei, la aproximativ un metru de atacantul lui Bayern Munchen, care imediat a căzut la pământ.

Staff-ul medical a intervenit rapid pentru a-i acorda primele îngrijiri, iar arbitrul Damir Skomina le-a cerut jucătorilor să se deplaseze spre centrul terenului.

După câteva minute de suspans, Lewandoski s-a ridicat, continuând meciul și luându-și revanșa marcând ultimele două goluri ale partidei (min 82 și 90+1).

Partida a fost întreruptă un minut și în prima repriză, când suporterii români au aruncat fumigene în teren.

Doisprezece suporteri polonezi au fost reținuți înaintea meciului la două incidente separate, un prim grup după violențe într-un bar și un altul după ciocniri cu forțele de ordine române în apropierea intrării stadionului.

În total, circa 4.000 de membri ai forțelor de ordine au fost mobilizați pentru a asigura securitatea de-a lungul întregii zile.

AGERPRES