Caraş-Severin: 12 turişti blocaţi pe Muntele Semenic, din cauza stratului de zăpadă care s-a aşternut pe drumul de acces

Prima ninsoare serioasă din acest sezon a adus şi primele probleme pe Semenic. 12 persoane au rămas blocate pe munte.

Oamenii nu au putut coborî cu maşinile din cauza stratului consistent de zăpadă, a viscolului şi a ceţii. În ajutorul lor au intervenit pompierii militari de la ISU Semenic şi jandarmii din Văliug. În cele din urmă, DJ 582 E (zona releu Vf. Semenic) a fost deszăpezit, iar cele trei autoturisme, în care se aflau 12 persoane, au plecat în siguranţă.

Din cauza vântului puternic, pe DN 58, în zona localităţii Prigor, a căzut un copac, îngreunând circulaţia pe un sens de mers, iar în localitatea Brădişoru de Jos au căzut câteva cabluri electrice.

Echipaje de pompieri militari au intervenit şi în comuna Zăvoi, unde căderile de precipitaţii au provocat inundaţii. Recomandăm cetăţenilor să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere care să faciliteze evacuarea normală a apelor pluviale pentru a evita sau limita pagubele care s-ar putea produce din cauza inundaţiilor.

La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin se monitorizează în continuare cursurile apelor din judeţ, fiind depăşite la acest moment cotele de atenţie pe râurile Rusca, Bistra şi Pogăniş.

Pentru a evita evenimentele care s-ar putea produce în urma manifestării unor fenomene meteorologice periculoase, vă reamintim următoarele recomandări: nu atingeţi firele electrice căzute la pământ, nu vă adăpostiţi lângă construcţii improvizate (corturi, schele), panouri publicitare, clădiri cu faţade sau acoperişuri care prezintă semne de degradare, deoarece există riscul desprinderii unor elemente ale acestora.

Foto: ARHIVA

 

Cele mai citite

Related Articles