Vai de jivine: mai mulţi vânători în Caraş-Severin. 80% au promovat examenul organizat de AJVPS

O nouă sesiune de examinare pentru recrutarea de noi membri vânători, a fost organizată recent de conducerea Asociaţiei judeţene a vânătorilor şi pescarilor sportivi Caraş-Severin, a declarat pentru Radio Reşiţa directorul Mircea Ciobanu.

Din cei 101 de candidaţi din toate asociaţiile, înscrişi la concurs, în urma susţinerii probelor în faţa unei comisii delegate de Ministerul mediului, apelor şi pădurilor, 80% dintre cei prezenţi au promovat examenul. Asta înseamnă, 78 de admişi, 22 de respinşi şi unul absent, spune acesta. Acum, în baza unui dosar întocmit de consiliul AJVPS Caraş-Severin, candidaţii admişi se vor putea prezenta la sediul poliţiei judeţene pentru a obţine permisul de port armă. Participanţii respinşi, vor putea relua examenul, în cursul unui an de zile, la celelalte probe organizate de Asociaţiile judeţene a vânătorilor şi pescarilor sportivi din ţară, a spus Mircea Ciobanu. Cel mai probabil, următorul examen se va organiza la AJVPS Oradea.

Reamintim că, AJVPS are o capacitate de 2.200 de vânători, iar în prezent activează cu acte în regulă 1.600 de membri. Taxele şi cotizaţiile pe care trebuie să le achite un vânător pentru a putea exercita acest sport sunt în valoare de 2.400 de lei, ce reprezintă: 1.000 de lei taxa de acceptare în asociaţie şi 1.400 de lei cotizaţia de membru vânător pe an, stabilită de comitetul AJVPS, taxa de vânătoare şi taxa de administrare a fondului de vânătoare.

Foto: arhiva

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles