Medicii avertizează: Val de viroze și pneumonii în Caraș-Severin!

 

Odată cu sosirea sezonului rece s-au înmulțit virozele și pneumoniile în județul Caraș-Severin. Medicii avertizează că oscilațiile de temperatură constituie principala cauză în apariția acestor boli. Conform informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică numai în ultima săptămână s-au înregistrat 505 cazuri de viroze.

,,Cele mai afectate sunt persoanele cu vârsta cuprinsă între 5-14 ani, acolo avem 180 de cazuri și 35 de internări. Apoi, avem 124 de pacienți  cu vârsta între 15-49 de ani care suferă de pneumonie. Cei mai puțin afectați sunt cetățenii cu vârsta peste 65 ani, sunt 34 cazuri. La copiii între 2 și 4 ani avem 89 de cazuri dintre care 13 micuți sunt internați’’- a declarat pentru Radio Reșița, purtătorul de cuvânt DSP, Daniel Botgros.
Pneumoniile sunt de asemenea o problemă cu care se confruntă cărășenii. În județ, există 151 de persoane care suferă de afecțiuni respiratorii dintre care 47 sunt internate în spital.

,,Persoanele cele mai afectate sunt cele cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani, 49 cazuri dintre care 22 internări. Doar 7cazuri se înregistrează la persoanele cu vârsta peste 65 de ani și nicio internare’’

Specialiștii recomandă cărășenilor să evite zonele algomerate, transportul în comun și de asemenea să se hidrateze și să opteze pentru o alimentație echilibrată.

Andreea Lupșa

Cele mai citite

Related Articles