Tragedie naţională! România e siderată!

România e siderată. Naţia nu poate înţelege atâta suferinţă. Drapelul naţional va fi coborât în bernă. Ziarele şi televiziunile se întrec care mai de care, să difuzeze aceste informaţii crâncene pentru reprezentanţii poporului român. E până la urmă o adevărată tragedie naţională, peste care nu ştiu când şi cum putem trece. Toate acestea vor lăsa urme adânci pe obrazul patriei.

Cum adică nu ştiţi ce s-a întâmplat? E de notorietate deja, de două zile nu mai funcţionează instalaţia de aer condiţionat la Camera Deputaţilor. Mă rog, nu e nici prima nici ultima instalaţie care cedează, fizic şi nervos, ascultând toate comentariile aleşilor neamului atât de la tribuna Camerei cât şi de prin bănci, acolo unde, în loc să-şi vadă liniştiţi de legile lor, comentează, fac, desfac şi încropesc alianţe pre şi post electorale. E normal să cedeze şi ea nu? Instalaţia de aer condiţionat, căci la ea mă refer.

“Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Florin Pâslaru, s-a plâns luni, că instalaţia de climatizare din sala unde se desfăşoară şedinţele de plen nu funcţionează, afirmând că parlamentarii vin la serviciu şi îşi fac “datoria”, dar vor “condiţii optime”.” Absolut, e normal, nici nu mă gândeam că se poate altfel. Oare la câte sporuri au, nu ar putea să-şi mai acorde unul, cel de condiţii ruşinoase de lucru, asemeni celor de la salubritate, de la canalizare, sau a celor ce strâng şi transportă gunoiul menajer, nu de alta, dar nici aceia nu au aer condiţionat.

”Avem o problemă destul de mare şi cred că sunt în asentimentul tuturor colegilor. Nu funcţionează instalaţia de aer condiţionat”, a spus Florin Pâslaru de la microfonul Camerei Deputaţilor. El a cerut soluţionarea acestei ”probleme”. ”Noi venim la serviciu, ne facem datoria, dar vrem să o facem în condiţii optime”, a adăugat liderul deputaţilor social-democraţi. Absolut corectă şi normală cererea domnului deputat. Păi cum credeţi că se poate vota la două mâini, cum se pot viziona filme deocheate, cum se poate juca zuma sau solitaire, fără aer condiţionat.

Drept dovadă că am dreptate, Preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a cerut imediat rezolvarea problemei. Vedeţi dumneavoastră cum o simplă defecţiune la o banală instalaţie de aer condiţionat se poate transforma într-o tragedie naţională. Adevărul că nici aerul condiţionat nu mai e, ceea ce era odată.

Dan Agache

Sursă foto: ziarullumina.ro

Cele mai citite

Related Articles