Primele zile de septembrie au fost calde, dar lucrurile nu vor rămâne aşa

234

Meteorologii nu au veşti prea bune pentru zilele viitoare. Deşi luna septembrie a debutat cu temperaturi de vară, ce au depăşit chiar şi 30 de grade, începând de săptămâna viitoare, se întorc ploile şi scad gradele din termometre.

Se va întâmpla chiar de luni, când vremea va fi predominant închisă, ușor instabilă și va intra într-un proces de răcire. Cerul se va acoperi treptat încă din prima parte a zilei. Pe arii extinse se vor semnala ploi și averse, care izolat vor fi însoțite și de descărcări electrice. Izolat, mai ales în zona montană, cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp. La munte vântul va prezenta unele intensificări. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 de grade în extremitatea de vest şi 30 de grade în sud-est, iar cele minime între 12 și 16 grade.

Marţi va fi toamnă în adevăratul sens al cuvântului, cu temperaturi ce nu vor depăşi 25 de grade. Vremea va fi în general închisă și răcoroasă. Cerul va fi mai mult acoperit ziua, când pe arii relativ extinse vor fi ploi și averse. Seara și în cursul nopții cerul va deveni temporar noros, iar ploile se vor semnala cu precădere la munte. Dimineaţa vor fi condiții de ceață.

(Sebastian Dragomir)