[FOTO-AUDIO-VIDEO] Centrul civic al Reșiței a vibrat pe acorduri de muzică clasică la împlinirea a 20 de ani de când cu Radio România Reșița se intră în țară

Reşiţenii au demonstrat că au nevoie de evenimente culturale. Aproape 1.000 de persoane au fost prezente în această seară la concertul de muzică clasică susținut de Filarmonica Oltenia Craiova, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înființarea Radio România Reșița în Centrul civic al urbei.

Dacă frumusețea radioului este “să vezi auzind”, seara de vineri, 5 august a oferit posibilitatea ascultătorilor să vibreze pe acorduri de muzică clasică, alături de Filarmonica Oltenia din Craiova, bineînțeles în compania echipei Radio România Reșița condusă de managerul Laura Sgaverdea, a Președintelui-Director General al SRR Ovidiu Miculescu și colegi veniți din toată țara să fie alături de noi la ceas aniversar. Alături de noi au fost și oficialitățile județene – prefectul Florența Albu; președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu; primarul Reșiței, Ioan Popa; primarul Caransebeșului, Felix Borcean; primarul Aninei, Gheorghe Românu; primarul Oraviţei, Dumitru Ursu; Preasfinția Sa Lucian Episcopul Caransebeșului; deputatul Ioan Benga, dar și consilieri județeni și locali, personalități academice, oameni de cultură și ascultători fideli.

În deschiderea evenimentului, Laura Sgaverdea a salutat întreg auditoriul aducând  mulțumiri tuturor celor ce au contribuit la dezvoltarea radioului de-a lungul celor 20 de ani și ascultătorilor:

„Gândurile noastre sunt ca nişte unde sau frecvenţe radio, vibraţii, o energie care se răspândeşte pe 105,6 FM către fiecare ascultător în parte”.

Un moment emoţionant a avut loc când Preşedintele Uniunii Ziariştilor din Banatul Istoric, Vasile Todi a înmânat managerului postului Radio România Reşiţa, Laurei Sgaverdea, cea mai înaltă distincţie de merit a forului pe care îl reprezintă:

„Din toate ramurile jurnalismului românesc ante şi postdecembrist, numai radioul şi-a păstrat verticalitatea. În numele acestui adevăr constatat şi de domniile voastre, mă aflu astăzi aici, îndrituit de Senatul Uniunii Ziariştilor din Banatul Istoric, să înmânez doamnei director Laura Sgaverdea, cea mai înaltă distincţie – Diploma de Excelenţă cu Plachetă.

La mulţi ani, Radio România Reşiţa!”

Președintele Societății Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu a susținut o emoționantă alocuțiune, în care și-a manifestat prețuirea și atașamentul pentru tânăra echipă a radioului condusă de managerul Laura Sgaverdea:

„Este întotdeauna o bucurie să vin la Reșița, pentru că acesta-i sentimentul pe care îl ai când ajungi acasă. Radio România este un serviciu public respectat, atât în țară cât și peste hotare. Radio România Reșița este una din cele mai performante studiouri și a crescut foarte mult datorită oamenilor dedicați și devotați acestui public prin care respiră.

Cu Radio România Reșița se intră în România. Din interior va avea întotdeauna sprijinul meu, din exterior sunteți dumneavoastră ascultătorii”.

Directorul Filarmonicii Oltenia Craiova, Vlad Drăgulescu a făcut o frumoasă mărturisire despre însemnătatea evenimentului:

„Pentru noi este o mare onoare să deschidem seria evenimentelor dedicate împlinirii celor 20 de ani de Radio România Reşiţa. Cunoscând-o pe Laura Sgaverdea, liderul postului de radio reşiţean şi văzând această echipă deosebită pe care o conduce, îî felicit pe ascultătorii reşiţeni fiindcă au ales cea mai bună echipă – Echipa Radio România Reşiţa! La mulţi ani!”

(Echipa Radio Reşiţa)

Cele mai citite

Related Articles