[AUDIO] Clipe de coşmar lângă Reşiţa. Trei persoane au fost electrocutate în timp ce lucrau la reţeaua de înaltă tensiune

Grav accident de muncă în această dimineaţă la kilometrul 7 în apropiere de municipiul Reşiţa.

Trei angajați ai firmei care lucrează la noua rețea de înaltă tensiune Pancevo-Reșița au fost victimele unui accident survenit prin electrocutare. În urma acestuia, un bărbat de 56 de ani a decedat în drum spre spital în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate, iar alţi doi muncitori de 23 respectiv 60 de ani sunt internaţi cu arsuri grave la mâini şi picioare, pe secţia de UPU a Spitalului judeţean de urgenţă din municipiul de pe Bârzava, a precizat pentru Radio Reşiţa directorul medical al Servicului de ambulanţă Caraş-Severin, dr. Adrian Truică:

Vă reamintim că, pe dealul de la km 7 șoferul unei macarale a intenționat să ridice brațul acesteia chiar în timp ce se afla sub firele de tensiune. Utilajul s-a apropiat de fire, moment în care s-a produs un arc electric. Trei muncitori care se aflau în spatele utilajului au fost proiectați la câțiva metri cu grave arsuri, în special la nivelul membrelor superioare şi inferioare. După apelul efectuat la 112, din cele trei victime, un bărbat de 56 de ani a decedat în drum spre spital, iar ceilalţi doi au fost transportați la spital, viața lor nefiind pusă în pericol, cu toate că după o primă evaluare au arsuri de gradele doi şi trei, a mai spus medicul Adrian Truică. În urma accidentului la spitalul din Reșița a ajuns în stare de șoc emoţional şi un al patrulea bărbat care deservea utilajul.

În prezent inspectorii Inspecției Teritoriale de Muncă Caraş-Severin, stabilesc cauzele producerii accidentului de muncă, iar anchetatorii fac la această oră investigații cu privire la cele petrecute, a transmis Mihaela Aga – purtătorul de cuvânt al ITM Caraş-Severin.

Potrivit acesteia cei 3 electricieni angajaţi la o firmă cu sediul social în Bacău în timp ce se aflau sub linia electrică aeriană de 20 kilovolţi de la kilometrul 7, executând lucrări cu o macara, braţul acesteia a intrat în contact cu zona firelor electrice, provocând prin electrocutare decesul unuia şi rănirea celorlaţi doi care au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa pentru îngrijiri. Un inspector de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă s-a deplasat la faţa locului, demarând cercetările în scopul stabilirii împrejurărilor şi cauzelor care au determinat producerea accidentului, răspunderile şi măsurile care se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor cazuri similare.

Vom reveni cu informaţii!

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles