[AUDIO] Ezeriș: Tăul a câștigat bătălia cu ”regularizarea”

O altă zonă din județul Caraș-Severin afectată de inundații a fost tronsonul Soceni – Ezeriș, unde râul Tău a ieșit din matcă, iar viitura a inundat mai multe gospodării în zonă, fiind afectate totodată și sute de hectare de culturi. Primarul comunei Ezeriș, Ioan Rusu a evaluat pagubele în direct, la Radio România Reșița:

”În această dimineață în jurul orei 6.oo, Tăul a intrat în matca sa. A plouat la Ezeriș, estimativ 70-80 l/mp2. Oamenii în vârstă spun că așa ceva nu au mai trăit în ultimii peste 70 de ani în localitatea Ezeriș. Am evaluat pagubele și avem conducta de la alimentarea cu apă decopertată de pământ pe o distanță de 70 de metri. S-au decolmatat stația de epurare a apei și cele 7 gospodării inundate. Apa, în patru dintre imobile a ajuns și la un metru, dar nu a afectat grav structura caselor, oamenii și animalele au fost evacuați la timp.
Din fericire, la ora actuală angajații de la Apele Române chiar lucrează în centrul comunei la regularizarea pârâului Tău, pe partea de intravilan a localității. Lucrarea a fost începută cu câteva zile în urmă și chiar în zona din spatele Bisericii și a Căminului Cultural a fost ridicat digul, ce ieri a protejat destul de bine zona respectivă. Dacă nu era zidul respectiv, lucrurile erau și mai grave. Lucrările vor continua în următoarele săptămâni, dar se au în vedere și afluenții Tăului pentru decolmatare”.

Sute de hectare de culturi au fost compromise între Soceni și Ezeriș, din cauza apei care a inundată zona, a mai adăugat primarul Ioan Rusu.

Cristina Corocan

Cele mai citite

Related Articles