Nicușor Maldea, fostul judecător de la Tribunalul Caraș-Severin a scăpat de arest

Fostul judecător de la Tribunalul Caraș-Severin, Nicușor Maldea, acuzat că a luat mită a fost plasat sub control judiciar. Înalta Curte de Casație și Justiție a României a admis contestația la măsura arestului la domiciliu și a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În baza art. 215 alin. 1 şi 2 lit. a, e din Codul de procedură penală, dispune ca, pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii să respecte următoarele obligaţii: – să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată, ori de câte ori sunt chemaţi; – să informeze de îndată organul de urmărire penală, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei; – să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, respectiv unitatea de poliţie din a cărei circumscripţie locuiesc inculpaţii conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi; – să nu depăşească teritoriul României, fără încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare; – să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta. Atrage atenţia inculpaţilor asupra dispoziţiilor art. 215 alin. 3 şi 7 din Codul de procedură penală.

În toamna anului trecut, procurorii DIICOT au efectuat percheziţii la Tribunalul Caraş-Severin, fiind făcute verificări inclusiv în biroul judecătorului Nicuşor Maldea, de la Secţia a II-a Civilă, de Contencios administrativ şi fiscal. Acesta este suspectat că a primit bani pentru a admite cererile de intrare în faliment de la mai multe societăţi comerciale. După scandalul în care a fost implicat, Nicușor Maldea și-a dat demisia, iar ulterior a fost suspendat din funcție de Consiliul Superior al Magistraturii.

Cele mai citite

Related Articles