[AUDIO] Atenţie la ciuperci! DSVSA Caraş-Severin trage un semnal de alarmă asupra comercializării şi consumului

Comercializarea ciupercilor din flora spontană, strict interzisă. Inspectorii DSVSA Caraş-Severin trag un semnal de alarmă asupra consumului produselor pădurii.

După ploile din ultima perioadă, ciupercile din flora spontană a judeţului au devenit un real pericol cetăţeni, iar autorităţile sanitar-veterinare au interzis comerţul cu ciuperci de pădure în pieţele din Caraş-Severin. Decizia a fost luată de conducerea judeţeană a Direcţiei Sanitar-Veterinare după ce mai multe persoane s-au intoxicat cu produse ale pădurii. Atât comercianţii clandestini, cât şi cumpărătorii din pieţe, se expun la un risc major, spune medicul veterinar Pavel Borchescu – purtătorul de cuvânt al DSVSA Caraş-Severin:

Cei care comercializează ciuperci de pădure şi nu au asupra lor un certificat de producător care să poată dovedi provenienţa mărfii, vor fi sancţionaţi contravenţional, amenzile în acest caz fiind foarte mari. În plus aceştia vor fi predaţi organelor de poliţie pentru a răspunde penal în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Amintim că, cel mai recent caz de intoxicare cu ciuperci din flora spontană a avut loc zilele trecute la Deva când o familie întreagă a ajuns la spital. (Hardy Cvoica)

Foto: arhiva

Cele mai citite

Related Articles