Voivodina, printre cele mai bune zece regiuni în privinţa atragerii investiţiilor

Adminsitraţia provincială din Voivodina a primit o prestigioasă distincţie  din partea publicaţiei de renume mondial Financial Times.

Voivodina ocupă locul 7 din  148 de regiuni în ceea ce priveşte strategiilie de  atragere a investiţiilor.

Din cca 40 la sută investiţii străine din Serbia, 26 de procente s-au realizat în Voivodina.

Bojan Pajtić, preşedintele Guvernului Provincial a afirmat că începând din anul 2000,  cca 40 la sută din investiţiile străine în Serbia,  26 de procente s-au realizat în Voivodina. Preşedintele Guvernului Provincial a accentuat că Voivodina a iniţiat investiţiile.

“Actualul regim încearcă să minimizeze meritele Provinciei Voivodina în ceea ce priveşte atragerea investiţiilor. Acesta lucru îl poate face în presă, însă nu îl poate ascunde de Financial Times şi de cele mai prestigioase instituţii financiare din lume.  Voivodina este astăzi cea de-a şapte regiune europeană în atragerea investiţiilor. Serbia, din păcate, după apreciarea Blumerg, este a şaptea ţară din lume cu cea mai mizerabilă economie”, a spus  Pajtić.

Până astăzi, în Voivodina s-au făcut investiţii în valoare de şapte miliarde euro. Au fost angajaţi aproape  70.000 de oameni.

Pajtić a accentuat că premiul acordat de Financial Times se datorează  aplicării mai multor măsuri, care i-au atras pe investitorii din străinătate. Construirea parcurilor şi a  zonelor industriale în  Voivodina, deschiderea Centrului Educativ pentru Recalificarea Angajaţilor, arendarea gratuită  pentru investiţii Brownfield şi Greenfield, programele de creditare ale Fondului de Dezvoltare şi ale altor instituţii şi susţinerea creării locurilor de muncă sunt măsuri complexe, a căror aplicare a dat  rezultate bune, pe care a ştiut să le aprecieze cea mai importantă publicaţie mondială din domeniul finanţelor,  a punctat  preşedintele Guvernului Provincial.

Firma  germană Tenis investeşte în Serbia. Mai sunt şi alte  investiţiile străine.  Vučić spune că  în viitorii zece ani, Tenis va produce patru milioane de porcine, fapt la care nimeni nu s-a putut aştepta. Aici este problema. În anul 2011, fără Tenis,  la noi în ţară au fost  3,9 milioane de porcine, iar astăzi avem doar două. Regimul lui Vučić  a înjumătăţit şeptelul de animale şi a scăzut competivitatea  agricultorilor noştri în ceea ce priveşte producţia de porcine. Acum afirmă  că în viitorii zece ani Serbia va fi la nivelul din anul 2011 şi că la  aceasta nimeni nu a putut visa.

Sursa: libertatea.rs

Cele mai citite

Related Articles