Din cauza  inundaţiilor din ultimele 24 de ore satul Nadăş, din judeţul Arad, a rămas fără apă potabilă, avertizează autorităţile. Localitatea a fost afectată de o viitură formată în urma ploilor torenţiale. Primăria din Nadăş, prin Comisia de Situaţii de Urgenţă, a asigurat pentru cei 800 de locuitori apa potabilă necesară. Totodată, pompierii arădeni trimit în zonă mai multe autospeciale cu apă pentru uz menajer şi pentru animale. Direcţia de Sănătate Publică asigură numărul necesar de doze de vaccin. În cursul zilei de astăzi se vor evalua pagubele.

inundatii-cavnic-2_01692600

Vă reamintim că în judeţul Arad, peste 200 de gospodării au fost inundate în urma ploilor torenţiale de ieri. În localitatea Nadăş, a fost nevoie de intervenţia pompierilor după ce un pârâu a ieşit din matcă. Apa a ajuns la jumătate de metru pe şoseaua din sat. Echipele de intervenţie acţionează şi la această oră pentru decolmatarea lor. Totodată, pompierii intervin cu motopompe pentru a evacua apa care a pătruns în dispensarul şi în Căminul Cultural al satului.

La faţa locului au fost trimişi 40 de pompieri, 15 de la subunitatea din Ineu şi 25 de la Detaşamentul de Pompieri Arad. Intervenţia pompierilor este îngreunată şi de faptul că a căzut curentul în tot satul Nadăş. Reprezentanţii ISU Arad au precizat că există posibilitatea evacuării unor localnici.

Sursă foto: Opinia Timişoarei

Daiana Roşca