Prea proşti, pentru un sistem aşa de bun!!!

Te şi miri câteodată, de câte poate spune gura fără cap. Probabil ni se întâmplă şi nouă, să mai scoatem câte o perlă; să vorbim fără să gândim, dar asta probabil doar între prieteni, într-o discuţie degajată, liberă. Dar dacă eşti numit într-o anume funcţie, când teoretic pe umeri ar trebui să te apese responsabilitatea vorbelor şi a faptelor, e normal să rumegi fiecare gând înainte de a deschide gura şi a cuvânta.

Teoretic doar, pentru că practic…… practic se întâmplă exact invers: “Sistemul sanitar este mult peste medie, este mult peste ceea ce merită românii”. Nu, nu e o frază dintr-un film SF, nu unul de groază, deşi sistemul sanitar aduce mult cu filmele de groază, în ansamblul său. Afirmaţia aparţine actualului ministru tehnocrat Patriciu Achimaş, ditamai ministrul Sănătăţii în Guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloş. Tehnocraţii ăştia, se calcă pe bătături care să scoată primul câte un porumbel. De la declaraţiile nenumitei ministru al justiţiei în comisia de specialitate a Parlamentului României, la revocarea nenumitului ministru al sănătăţii pentru nişte poze făcute pe vremea când se întreţinea singur la facultate, la salariile de doi lei ale ministrului de finanţe sau aberaţiile rostite în faţa presei de doamna justiţiei din acelaşi guvern tehnocrat, până la călcare pe cap a românilor, bolnavi pe bune, de un ministru care sincer nu ştiu ce rol are în acest guvern.

Declaraţia ministrului a stârnit revolta asociaţior pentru protecţia pacienţilor. Bolnavii de cancer mor pe listele de aşteptare pentru un tratament care ar putea să le salveze viaţa, în timp ce guvernanţii nu fac nimic. Nemulţumirile oamenilor sunt şi mai mari în condiţiile în care ministrul sănătăţii, Patriciu Achimaş, a fost managerul institutului oncologic din Cluj Napoca şi se presupune ca acesta cunoaşte foarte bine problemele pacienţilor români care mor cu zile, din cauiza unui sistem sanitar bolnav. Nu este singura declaraţie uimitoare făcuta de actualul ministru al sănătăţii. Ahimaş a mai afirmat că romanii ar trebui să muncească mai mult dacă îşi doresc servicii ca în alte ţări dezvoltate.

Să muncim unde, domnule ministru, că numărul locurilor de muncă poate fi numărat pe degetele de la o mână, iar acolo unde apar, retribuţia, adică salariul după o lună de muncă e de doar doi lei, aşa cum afirma o colegă de tehnocraţie.

Domnilor Guvernanţi: pentru astfel de declaraţii “politice”, aţi fost demişi de mult, dar şi aşa zilele dumneavoastră în aceste posturi sunt numărate. Misiunea executivului e de a conduce ţara într-o perioadă de criză politică, inventată cei drept, dar totuşi criză, nicidecum de a vă bate joc de naţia care vă plăteşte în prezent lefurile, cazarea şi celelalte beneficii. Aşa că, puţină decenţă, dacă la capitolul minte staţi mai rău. Mulţumesc.

Dan Agache

foto jurnalul.ro

Cele mai citite

Related Articles